Rafael Climent explica a Banyeres de Mariola les principals línies de treball de la Conselleria d’Economia Sostenible

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha impartit hui dimarts la conferència d’inici de curs a l’Institut d’Educació Secundaria Manuel Broseta de Banyeres de Mariola.

En la seua intervenció Climent ha detallat quines van a ser les línies d’actuació i de treball de la Conselleria d’Economia del govern valencià. “Unes línies que tenen com a principal objectiu una ocupació estable i de qualitat i una proposta clara per la reindustrialització dels nostres sectors tradicionals i per l’impuls dels sectors i activitats emergents, de l’empreniment, de les energies renovables, l’autoconsum i l’eficiència energètica i per un model de comerç equilibrat “.

Durant la seua intervenció, el titular d’Economia ha destacat també aspectes fonamentals de la nova Conselleria i del nou govern com la proximitat, la cooperació, la competitivitat i la importància d’escoltar a tots els agents de la societat.

A més en la seua exposició, ha parlat d’un model econòmic i productiu amb rostre humà on la sostenibilitat siga l’eix vertebrador basant-se en tres aspectes fonamentals: el social, l’econòmic i el mediambiental.

És tracta d’un nou model on per al conseller els joves han de ser també una peça clau per al desenvolupament i creixement de la nostra societat, per aixó ha fet referència a la importància de mantindre “al nostre territori el talent i els emprenedors que es formen a les nostres escoles i a les nostres universitats”. “No podem permetre que els nostres joves hagen d’anarse’n fora d’Espanya per a tindre la oportunitat de treballar”, ha afegit al respecte.

Uns dels aspectes que més ha destacat el titular d’Economia ha sigut el tema energètic. En aquest sentit, ha assegurat que per a evolucionar cap a una energia competitiva al nostre territori “s’elaborarà un Pla Energètic orientat a aconseguir un nou model energètic sostenible”.

“L’objectiu, entre uns altres, és que en 2020 el 50% de la potència elèctrica en servei tinga el seu origen en les energia renovables; que el 13,2% del consum final d’energia tinga aquesta procedència i que les energies renovables en l’ús elèctric final aconseguisquen un 22,6% del consum final d’energia”.

El conseller s’ha referit al Reial Decret sobre Autoconsum que ha aprovat el Govern central recentment i ha criticat la imposició de l’anomenat impost al sol a la producció elèctrica amb renovables. Així, ha recordat que la Conselleria i les Associacions del sector energètic van acordar ahir la creació d’una Mesa de l’Autoconsum per al seu foment, ja que segons ha explicat “si activem l’autoconsum podriem crear 60.000 ó 70,000 mil llocs de treball”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.