Ramón Vilar, i Giussepe Grezzi critiquen la falta d’aportació estatal al transport públic metropolità que “menysprea la  ciutadania i causa un greu perjui als  pressupostos municipals”  

0226-borsa-de-conductors-EMT-01-1024x576El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, i el de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi, han criticat la falta d’ajudes estatals per al transport públic que “suposa un menyspreu als ciutadans de València i el seu entorn metropolità, així com un greu perjudici per als Pressupostos Municipals”. Vilar assegura que l’aportació al transport metropolità hauria de ser superior a 60 milions d’euros i Grezzi ha afirmat que “volen que els valencians i valencianes siguem ciutadans de segona”.

Recorda Ramón Vilar que “el contracte-programa és l’aportació que hauria de fer l’Estat per a pal·liar el dèficit del transport públic en l’àrea metropolitana de València, i suposaria tant per a FGV com la pròpia EMT l’única possibilitat que els valencians les valencianes deixen de pagar amb els seus impostos els dèficits que lògicament genera per les seues pròpies característiques el transport públic”. Afig el regidor d’Hisenda, que “el Govern Central s’ha quedat sense excusa en haver-se constituït l’Agència Metropolitana del Transport, a l’existència del qual vinculava des de fa més de 10 anys la signatura del citat contracte-programa”.

Per a Vilar, “resulta inconcebible que siguem els valencians i les valencianes els qui hàgem de pagar íntegrament els costos del transport públic, al contrari dels ciutadans de Madrid, Barcelona o Canàries, que reben sustanciosas aportacions de l’Estat”. En concret Madrid rebrà 127 milions d’euros, Barcelona 110 milions i Canàries 47’5, recorda.

En opinió de Vilar, “l’aportació del Pressupost Municipal de València a l’EMT comença a ser inelàstica, és a dir, ja és molt difícil de poder-se incrementar. El passat pressupost de 2017 va ser superior als 62 milions d’euros”. Afig que “el ministre Montoro no solament castiga el finançament municipal al no abordar la necessària reforma del model de finançament local, sinó que s’enceba especialment en esta ciutat i els seus habitants”.

Per la seua banda, Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha assegurat que “els PGE de 2018 aprofundeixen en la bretxa entre València i les altres ciutats d’Espanya. Un any més (i ja van 15) ens quedem sense la subvenció al transport públic metropolità. Els valencians, per culpa del PP i Ciutadans, és a dir de Rajoy i Rivera, no podran gaudir d’un servici essencial per a la vida quotidiana i l’economia en les mateixes condicions d’igualtat que les altres ciutats”

Grezzi ha assenyalat que “mentre Canàries, Madrid i Barcelona rebran respectivament 127,109 i 48 milions, València rebrà 0 euros. Alguna cosa que no té explicació ni justificació possible. ”És una marginació planificada i executada sense atendre a cap criteri. O igual si: volen que siguem ciutadans de segona, violant la Constitució Espanyola que empara la igualtat entre tots els espanyols i espanyols. Què els han fet els valencians al PP i Ciutadans per a merèixer açò?, es pregunta Grezzi.

“Les transferències nul·les suposaran que no podrem canviar la flota de l’EMT per a seguir amb la seua modernització, a l’igual per exemple que Madrid que canviarà els seus autobusos en 4 anys”, afig el regidor, qui afirma que “fins ara hem incorporat 121 nous autobusos sol amb l’esforç de tota la ciutadania valenciana”. Grezzi ha criticat, a més, que no hi haja “partida pressupostària per al soterrament de les vies ni un euro per a reprendre les obres de la T2, mentre el port i l’aeroport també queden a la cua de totes les ciutats en inversions reals”

 

Assegura Ramón Vilar que en 2013 el govern local del Partit Popular ja xifrava en 55 milions l’aportació que el contracte-programa deuria aportar el transport metropolità de València. “Una actualització en termes molt continguts fa necessari que per a 2018 l’aportació fóra superior als 60 milions d’euros, dels quals almenys 40 es consideren absolutament inajornables”
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.