Reobrin al bany les quatre platges de Benicàssim tancades per la presència d’E.coli

Rototom Sunsplash 21 del 16 al 23 de agosto en Benicàssim, en las playas -2014-08-17-19h23m46s0 (4)Les quatre platges de Benicàssim que seguien tancades al bany des d’este diumenge, Almadrava, Torre Sant Vicent, Terrers i Heliópolis, han sigut reobertes ja després de rebre el resultat de l’anàlisi de l’aigua.

Segons han informat fonts municipals a EFE, les platges que seguien amb bandera roja ondejant des del migdia del diumenge han tornat a hissar la bandera verda a les 14 hores.

Les aigües de les tempestats de la setmana passada que van arribar fins al mar són la possible causa de la contaminació puntual d’estes platges de Benicàssim, a més de les d’Orpesa i Cabanes, que també es van tancar al bany però que este dilluns ja han amanecido amb bandera verda.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués (PP) , ha lamentat “la deixadesa i desídia de la Conselleria de Medi Ambient amb la seguretat sanitària dels veïns”, ja que l’orde es va enviar el divendres però no es va fer efectiva fins al diumenge, perquè no es va tindre coneixement de la comunicació.

Marqués ha afirmat que després de detectar-se la contaminació “la decisió ha sigut ordenar l’hissat de la bandera roja en les platges afectades, ubicar fulls informatius de la situació en els panells públics d’informació de les platges i traslladar estes mesures a la direcció general de l’aigua de la Conselleria”.

A més, l’alcaldessa ha informat de que ja s’ha realitzat un mostratge d’aigües per a realitzar contraanalítiques que siguen una font fiable d’informació, ja que les de la Conselleria “no oferix” a l’Ajuntament “eixa seguretat”.

Marqués ha assegurat que l’informe de la Conselleria “se va firmar el divendres a les 14.50 hores, i es va enviar per correu a un funcionari a les 15.17 hores, fora de l’horari d’oficina, sense garantia de recepció i sense contrastar que la informació haguera arribat”.

Al seu parer, “si era una informació sanitària d’urgència, hauria d’haver-se comunicat, almenys per telèfon de manera immediata, i sempre que fóra en horari fora de treball, s’hauria d’haver comunicat d’emergència a la Policía”.

Per este motiu, l’alcaldessa de Benicàssim exigirà responsabilitats a la Conselleria i presentarà una queixa formal per les conseqüències que podrien haver-se produït.

També ha anunciat que a partir d’ara, l’Ajuntament que presidix farà “de manera autònoma i privativa anàlisis setmanals per a garantir que l’aigua de les platges de Benicàssim complix sempre la normativa sanitaria”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.