Representants d’Educació es reuneixen amb responsables de 6 ajuntaments pel pla Edificantv

EDU_17.12.07_AlmoradiRepresentants de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments d’Almoradí, Banyeres de Mariola, Bocairent, Catral, Guadassuar i Teulada per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els 6 casos s’ha manifestat l’adhesió al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d’Almoradí s’ha decidit la construcció d’un nou centre. A Banyeres de Mariola, es farà l’ampliació del CEIP Alfonso Iniesta. En la reunió amb els representants de Bocairent, s’ha acordat l’adequació i ampliació del CEIP Luís Vives. A Catral, es faran tres intervencions importants: la construcció d’un nou centre, el CEIP Número 2; la rehabilitació i ampliació de l’IES Catral, i l’ampliació del CEIP Azorín. Pel que fa a Guadassuar, es durà a terme l’adequació i ampliació de l’IES Guadassuar i es valoraran altres actuacions al CEIP Balmes. Finalment, a Teulada es construirà un nou aulari al CEIP San Vicente Ferrer.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.