Ribera recolza els actes del Dia Mundial del Pa Artesà per a potenciar el seu consum a Castelló

10-10-2017 Ribera recolza els actes del Dia Mundial del Pa Artesà per a potenciar el seu consum a CastellóEl Gremi de Forners impulsa una jornada especial el 14 d’octubre que conjumina solidaritat i salut. Tots els ciutadans que s’animen a donar sang rebran a canvi un entrepà de pa artesà

La regidora de Consum de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha presentat aquest matí, acompanyada del mestre major del Gremi de Forners, José Miró, i la responsable del Centre de Transfusions de Castelló, Mari Carmen Guzmán, els actes que tindran lloc a Castelló dissabte que ve, 14 d’octubre, per a commemorar el Dia Mundial del Pa Artesà, la data oficial del qual en el calendari és el 16 i octubre.
La celebració està impulsada pel Gremi de Forners en col·laboració amb el Centre de Trasfusiones i l’Ajuntament, i en l’acte de presentació d’avui, Ribera també ha donat a conèixer l’Anuari del Gremi de Forners, que recopila les activitats del passat any i els objectius per a aquest curs.
La edila ha destacat que la Regidoria de Consum “té entre les seues prioritats la promoció dels productes locals” i amb aquest objectiu manté “una estreta col·laboració amb totes aquelles associacions que comparteixen aquesta mateixa fi, com el Gremi de Forners. Per açò, com a regidora, el meu compromís és estar al seu costat i recolzar-los”, ha manifestat.
La responsable de Consum ha assenyalat que Castelló “celebrarà enguany el Dia Mundial del Pa Artesà d’una forma molt especial ja que els mestres artesans del Gremi de Forners han volgut desenvolupar una iniciativa solidària per a agrair als castellonencs la seua creixent aposta pel consum del pa artesà com a sinònim de salut”.
En aquest sentit, Miró ha explicat que el dissabte 14 d’octubre “serà una jornada de recollida de sang i es brindarà un entrepà de pa artesà a tots aquells ciutadans que s’animen a donar sang en el autobanc que estarà situat en la plaça d’Espanya, de 9.30 a 13.30 hores”.
Després de la iniciativa solidària, els forners artesans celebraran la seua missa anual per a rendir homenatge a la patrona de la ciutat i del col·lectiu, la Mare de Déu del Lledó. L’eucaristia se celebrarà a les 19:30 hores en l’església de la Sagrada Família de Castelló i en la mateixa tindrà lloc una ofrena simbòlica de pans a la Verge.

La jornada culminarà amb la convenció anual de forners, en la qual els artesans del Gremi de Forners repassaran els projectes desenvolupats en l’últim any, que acaben de recopilar en el seu anuari o revista anual, i aquells que plantegen per al nou curs, tots pensats per a impulsar el xicotet comerç de Castelló i la dinamització de les ciutat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.