Ribó apel.la a la València “de la gent honrada i treballadora” en una nova etapa que deixa arrere “la corrupció del PP”

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde Joan Ribó, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat pels portaveus Joan Calabuig i Jordi Peris, ha qualificat com “d’extrema gravetat” la situació que es va produir ahir en l’Ajuntament, i com a “fet insòlit” el registre en la seu del grup municipal del Partit Popular. “La primera cosa que volem dir sobre este tema, i deixar-ho molt clar, és que els valencians no som així. Esta ciutat ha començat un nou camí d’honradesa, transparència i treball amb el nou govern. Això d’ahir és una cosa del passat, d’un passat que volem oblidar, però que ara i adés ens pega un toc i ens recorda que ací s’ha viscut sense respectar les lleis i sense respectar l’ètica”.

El equipo de Gobierno pide dimisiones, ceses y expedientes disciplinarios.
image-309728

Ribó ha reiterat la idea que “els valencians no som d’eixa manera; d’eixa manera són uns quants que estan en un partit concret i que tenen una manera determinada de gestionar les coses. La immensa majoria som una altra cosa, i volem deixar-ho clar perquè la imatge de corrupció danya la nostra ciutat i el nostre país”. S’ha referit l’alcalde a la necessitat de “netejar la imatge de València i la de la nostra comunitat dels casos de corrupció; és una tasca que estem fent cada dia i que en un moment determinat ens desfan d’una bufetada, però no som així, i volem dir-li al Partit Popular que els casos de corrupció, a més d’afectar directament la seua ètica, tenen conseqüències per a tots i afecten directament a la nostra capacitat de negociació i a la nostra economia”.

En eixe sentit ha ressaltat que l’ocorregut ahir “ens afebleix per a poder aconseguir recursos per a projectes tan importants com la rehabilitació del Cabanyal o el Parc Central. Ens perjudica a tots no solament a efectes d’imatge, també de capacitat per negociar i reivindicar un millor finançament autonòmic. Afebleix la posició de tots els valencians”. Ha assenyalat que des de l’equip de Govern s’espera quant als casos de corrupció, que esta “siga l’última vegada, encara que no n’estem segurs, però anem a tirar endavant, perquè estem treballant ja des de l’ètica i des de la transparència, i lamentem que un partit que ha governat esta ciutat 24 anys, no és que tinga una persona corrupta, sinó que en té moltes i les seues estructures estan també corrompudes”.

“Amb quins diners han fet la campanya?”

Ha afegit que, “presumptament”, no sembla que es tracte solament de casos de corrupció en benefici de persones concretes, “sinó que també hi ha diners per al partit. Quan des del PP ens diguen que han sigut el partit més votat, els respondrem: sí, però amb quins diners heu fet la campanya?”. Perquè està clar que han jugat brut”. Ribó ha subratllat que “ací està imputat l’ex president de la Diputació, que l’entorn més pròxim de l’exalcaldessa està directament implicat, quan no directament detingut en algun cas. Ens agradaria dir que no va a passar més, i esperem del PP que prenga les mesures perquè no passe més, que ja està bé, que netege la seua estructura fins on faça falta”.

Dimissions, cessaments i expedients

Quant a les mesures concretes que des de l’equip de Govern se li han demanat al Grup Municipal del Partit Popular, l’alcalde de València n’ha detallat quatre, referides a tantes altres persones concretes. La primera d’elles el regidor i portaveu del Grup Municipal Popular Alfonso Novo. “Anem a esperar que el jutge confirme la seua imputació, i si es confirma demanarem la seua dimissió automàticament, que cesse en el càrrec i entregue l’acta de regidor”.

En segon lloc s’ha referit a la secretària del grup municipal del PP, Mari Carmen García-Fuster, “que està detinguda, i per tant li encomanem al Partit Popular que la cesse immediatament com a assessora. És una assessoria d’este ajuntament i és imprescindible que es netege la imatge de la institució. Si no la cessa ens veurem obligats a prendre mesures per a cessar-la”.

La tercera mesura afecta al també assessor Luis Salom. “En cas que es confirme el processament de Luis Salom, que és un altre assessor, li demanarem automàticament que el cessen, i si no ens veurem obligats a cessar-lo”.

Finalment, en el cas que es confirme la investigació a l’administrativa adscrita al grup municipal del Partit Popular, “obrirem un procés informatiu per a estudiar el corresponent expedient disciplinari”.

Ha dit que són les quatre mesures que “com a Ajuntament de València podem prendre per a garantir el bon nom d’esta casa, perquè per desgràcia l’ocorregut ahir va ocórrer ací, encara que fóra en un grup municipal determinat. Esta casa vol mantindre uns nivells de dignitat i d’ètica que són incompatibles amb persones detingudes o amb persones que estan sent investigades”.

Abans de respondre a les preguntes dels periodistes, Joan Ribó ha volgut acabar la seua intervenció reafirmant la idea que “els valencians no som així: solament alguns, que militen en el Partit Popular, són els implicats en este cas de corrupció. Els valencians, els que vivim en esta ciutat i en este país, som gent honrada, gent treballadora que valora l’ètica, i volem dir-ho molt clar en un moment en què el nom d’estes persones està embrutant la imatge de totes i tots”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.