Ribó celebra amb els veïns de Benimaclet el quart aniversari dels horts urbans

València Noticies | Redacció.– L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en els actes festius convocats per a commemorar el quart aniversari dels horts urbans de Benimaclet, una experiència ciutadana, a més d’una conquesta social, basada en la participació, en la bona convivència, “en un urbanisme innovador que torna al barri un espai d’horta apreciat i intensament viscut pels veïns”, segons ha destacat Ribó a Benimaclet.

Ha recordat l’alcalde que els horts de Benimaclet nasqueren “en resposta a les necessitats veïnals davant d’una crisi econòmica, immobiliària i moral. Recordem que amb l’esclat d’aquella bambolla desaparegueren molts projectes urbanístics que xocaven frontalment amb la fisonomia de la nostra ciutat en general i d’este barri en particular. Més de 1.300 habitatges nous hi havia previstos per a esta zona en aquells moments”.

Ribó durante su alocución.
image-375210

També ha recordat el seu suport, ara i en aquell moment, a una iniciativa que “pretenia dotar de vida esta part del barri. La creació dels horts urbans va augmentar progressivament: primer amb 47 parcel·les, després amb 60, posteriorment amb un centenar. I allò que durant massa temps semblava un somni difícilment abastable es va convertir en realitat, una realitat d’agricultura urbana i ecològica i de cohesió social”.

Centenars de ciutadanes i ciutadans, incloent-hi l’alumnat de dos col·legis públics i l’associació Nova Opció de Paràlisi de Dany Cerebral, treballen en estos horts urbans. “Per això volem sumar-nos a esta festa commemorativa des de l’Ajuntament de València i el seu equip de govern. Volem compartir amb vosaltres la satisfacció per l’èxit i la consolidació d’estos horts urbans de Benimaclet, d’una experiència ciutadana basada en la participació, en la bona convivència, en una forma innovadora d’entendre la ciutat i que torna al barri un espai d’horta apreciat i intensament viscut pel seu veïnat. Els resultats demostren que no estàvem gens enganyats els qui apostàvem per este projecte fa uns anys”.

Ha recalcat que l’Ajuntament està compromés fermament en la defensa de l’horta, en la potenciació de la producció i el consum de productes de proximitat i de qualitat, i valora les connotacions educatives i l’experiència participativa que tenen estos horts urbans. “Parlem d’una seqüència didàctica interactiva en un entorn preciós. Això sí que ha de ser previst pels plans urbanístics per a este barri.”

Ha afegit que els horts urbans de Benimaclet són un model a seguir en altres enclavaments de la nostra ciutat on hi ha cabuda per a propostes semblants. “Caldrà la complicitat i la implicació veïnal que ja hem vist ací els últims anys i tindran, per descomptat, la complicitat i la implicació de l’Ajuntament, que no és un ens estrany, sinó que és la casa de tots i totes, des d’on treballem per a tots i totes”.

Ribó s’ha referit igualment a l’aposta de l’equip de govern municipal per “una ciutat millor, més humana, inclusiva i sostenible. Una València amable on la seua gent puga relacionar-se en entorns que formen part de la identitat de la nostra ciutat. Per això apostem pels horts urbans i per la creació d’un centre de referència per a tot el territori valencià. Els horts urbans han de ser la connexió perfecta entre els barris i l’horta”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.