Ribó: “este 8 de març suposa un important salt endavant en les reivindicacions per l’equiparació i la igualtat entre homes i dones”

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, destaca l’èxit que les reivindicacions de les dones salten del carrer a la societat i al debat públic.

 CCOO País Valencià ccoopv Twitter

L’alcalde de València, Joan Ribó, junt a la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i la major part de les regidores i regidors del Govern de la Nau, ha participat en la concentració que ha tingut lloc en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la jornada de vaga feminista organitzada en coincidència amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Ribó ha assenyalat que el de hui  “és un 8 de març on les reivindicacions per la igualtat entre homes i dones estan tenint una força inusitada i suposa un salt endavant molt important respecte a anteriors convocatòries”.

“Este no és un 8 de març qualsevol, és un 8 de març on jo crec que les reivindicacions per l’equiparació i per la igualtat entre homes i dones estan tenint una força inusitada, i és evident que suposa un salt endavant molt important respecte a anys anteriors”, ha assegurat l’alcalde Joan Ribó, que ha participat en esta convocatòria davant la façana de l’Ajuntament, prèvia a la concentració enfront de la Delegació de Govern.

“Crec que ens hem de felicitar, i al mateix temps hem d’exigir que discriminacions com la bretxa salarial, la diferència en les formes de contractació entre homes i dones, les diferències en el tipus de treball que tots, homes i dones, sabem que existeixen, desapareguen. S’ha d’anar avançant, i jo crec que s’està avançant, però s’ha de continuar perquè siga un món igual i més just, perquè si més de la meitat de la societat són dones, postergar-les a treballs de segona classe i a sous més baixos, significa que la societat no avança tot el que podria avançar”.

ESTAR EN EL DEBAT PÚBLIC

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel lozano,  ha dit “estar emocionada” per l’èxit de la convocatòria. “Hui és un dia veritablement històric, un 8 de març que recordarem sempre per ser aquell en el qual el moviment feminista ha aconseguit passar d’estar en els carrers, on sempre ha estat, a estar en la societat, en el debat públic. Ha aconseguit que totes les seues reivindicacions, que són absolutament òbvies en una democràcia, estiguen en els mitjans i en el debat públic”.

S’ha mostrat convençuda que el 8 de març de 2018 marcarà una data històrica. “Crec que el seguiment de hui serà molt gran, que assistirem a una manifestació com no s’ha vist mai en esta ciutat. Esperem que açò signifique que la societat està demanant coses i que els polítics hem d’estar a l’altura d’eixes reivindicacions que són una prioritat de justícia, de llibertat i de reconeixement que els drets de les dones són drets humans que han de ser atesos”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.