Ribó qualifica d’”escandalós i intolerable” la retalada de huit milions d’euros a València per part del Ministeri d’Hisenda

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde Joan Ribó ha qualificat de “terriblement escandalós i absolutament intolerable” la retallada per part del Ministeri d’Hisenda de 38 milions d’euros, dels quals 8 corresponen a la ciutat de València, en la participació dels ingressos de l’Estat. D’altra banda, en relació a l’aparcament de la Plaça de Bruges, ha assenyalat que l’Ajuntament ja ha presentat una proposta, que està estudiant la Generalitat, per a poder licitar al més prompte possible “i resoldre este regal que m’han deixat Rita Barberá i Francisco Camps”, ha reiterat irònicament.

Respecte a la rebaixa en un 1’9 % de la participació en els ingressos de l’Estat, que a l’Ajuntament de València va a suposar-li quasi huit milions d’euros menys, Joan Ribó ha assenyalat que “és molt escandalós que quan el govern espanyol diu que va a tenir un creixement del PIB important per a l’any pròxim, al mateix temps ens aparega en els pressupostos de l’Estat una retallada del 1’9 %”.

Joan Ribó, alcalde de Valencia.
image-308052

Segons l’alcalde de València, “el senyor Montoro no té suficient amb imposar unes cotilles que són totalment negatives per als ajuntaments, sinó que a més retalla quan ell mateix diu que es va a créixer. És intolerable en una situació econòmica en la qual tant l’FMI, com tots els organismes, diuen que creixerem malgrat la incertesa a nivell mundial, que tindrem un increment de la recaptació a tot Espanya. Açò es pagarà dins de dos o tres anys, però mentrestant l’Ajuntament de València li haurà prestat diners durant eixos dos, tres o quatre anys a l’Estat. És un regal absolutament intolerable que li hem d’agrair al Partit Popular i al senyor Montoro”.

PAGAMENT SEPARAT DE LA LICITACIÓ

També ha qualificat com a “regal”, però en este cas “de Francisco Camps i Rita Barberá” la situació heretada amb l’aparcament subterrani de la Plaça de Bruges. “Però estem treballant i tenim ja una proposta”. L’alcalde ha expressat la seua confiança en què “podrem licitar al més prompte possible per part de l’Ajuntament, encara que hem d’anul·lar el conveni anterior i fer-ne un de nou en el qual nosaltres assumim que hem de pagar una cosa que en la qual no vam intervenir ni decidim”.

Seguidament ha puntualitzat que l’assumpció del pagament “va a quedar separada de la licitació, perquè si no ens passaria el que ja va ocórrer en temps del senyor Mendoza i el senyor Novo: que es fa una licitació incloent el pagament i llavors no es presenta ningú perquè no és rendible”. Anem a assumir el pagament, separat, per a poder continuar avant. Hem presentat una proposta, que s’està estudiant ja per part de la Generalitat, i a partir d’ací esperem que es puga resoldre, si és demà millor que despús-demà”.

L’alcalde ha fet estes declaracions a preguntes dels periodistes a l’eixida del desdejuni informatiu que ha protagontitzat la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, al Fòrum Europa-Tribuna Mediterránea, a València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.