Ribó: “València és diversa; treballem en la prevenció dels delictes d’odi i perquè els agressors no queden impunes”

VALENCIA  2018-02-20  L'alcalde de València, Joan Ribó, junt amb del president de la Generalitat, Ximo Puig, signa el conveni de col·laboració interinstitucional entre la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València per a la formació de la Policia Local de València en delictes d'odi. Saló Gòtic del Palau de la Generalitat.

VALENCIA 2018-02-20
L’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb del president de la Generalitat, Ximo Puig, signa el conveni de col·laboració interinstitucional entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València per a la formació de la Policia Local de València en delictes d’odi. Saló Gòtic del Palau de la Generalitat.

L’alcalde signa un conveni amb la generalitat per a formar a la policia front als delictes d’odi

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha firmat hui amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el conveni de col•laboració interinstitucional per a la formació de la Policia Local de València per a previndre i combatre els delictes d’odi. Ribó ha fet una defensa dels valors de la democràcia i ha alertat del “risc de fractura social” que comporten les actituds de discriminació ètnica, de gènere, religiosa, cultural, per l’orientació sexual, i davant la diversitat.

“Que l’aporofòbia (fòbia a les persones pobres o desfavorides) siga una realitat en la nostra societat comporta un important risc de fractura social”, ha afirmat Ribó. “Este tipus de prejuís i conductes discriminatòries conduïxen a l’odi i a actituds violentes i delictives que no podem consentir: no tenen cabuda a València i, per això, hem d’atallar-les, preparar-nos per a plantar cara i defendre’ns d’estos delictes amb els valors que caracteritzen a la nostra societat, com la llibertat, la formació, l’acció preventiva i el compliment de la llei”. L’alcalde ha defés la responsabilitat dels poders públics “de contrarestar i combatre” estos fenòmens d’odi “i qualsevol discriminació que tinga a veure amb la identitat pròpia de les persones”.

Ribó ha subratllat la importància de “conéixer, tipificar, detectar i saber fer front a este tipus de delictes, una tasca –ha assegurat- en la que adquirixen una rellevància especial les institucions, a través de figures com els agents d’igualtat, o els diferents cossos i forces policials. I també, per descomptat, les policies locals que, com en el cas de València, ja estan sent formades contra un tipus de manifestacions i conductes delictives totalment inadmissibles i pertorbadores de la convivència en pau i llibertat”.

L’acte de la firma de l’acord ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, i la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato. El conveni ha sigut firmat amb la Generalitat a través de l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública), amb la finalitat d’homologar el curs de formació en delictes d’odi per als membres de la Policia Local de València, en el marc del programa formatiu TAHCLE de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). La Policia Local de València ha sigut seleccionada per la pròpia OSCE per a rebre esta formació.

Després de la rúbrica del document, Joan Ribó ha assegurat que amb això, la Policia Local ha de rebre “una formació adequada i de qualitat que contribuirà decisivament perquè esta forma de delinqüència no guanye terreny en la societat valenciana i reba la resposta policial adequada”. “Ni l’aporofòbia, ni la xenofòbia, ni l’homofòbia, ni moltes altres fòbies que impliquen a rebuig o aversió al diferent són ben acollides per la gran majoria de valencians i valencianes, ni poden tindre cabuda entre nosaltres. Ni els actes de violència poden quedar impunes. Perquè estes conductes porten a un odi sobre el qual res es pot construir”, ha conclòs el primer edil.

En pareguts termes s’ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, el qual ha subratllat el caràcter de València com a ciutat “oberta, hospitalària i solidària: una ciutat de cultura, de pau i de llibertat”. Puig ha afirmat que per a la convivència “és fonamental l’assentament dels valors democràtics en la societat”, i ha defés la labor de prevenció i actuació d’una policia democràtica i moderna. “No tot està superat; per això, la formació és fonamental”.

Per la seua banda, la consellera Mónica Oltra ha qualificat la firma de l’acord de “bona notícia, que representa un avanç en el compromís que els governs han de tindre en la defensa dels drets de la ciutadania i la convivència democràtica”. Oltra ha denunciat que este tipus de delictes s’ha estés com a conseqüència de la crisi econòmica i la seua gestió, al precaritzar les relacions laborals, la sanitat, l’educació i els servicis socials, i a l’afavorir un retall de les llibertats i els drets, i ha alertat contra el perill de “culpar d’estos problemes als altres”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.