Rita Barberá, a un pas de la imputació pel presumpte cas de blanqueig del PP de València

El jutjat que instrueix el cas Imelsa ha sol·licitat al Senat l’acreditació de la condició d’aforada de l’exalcaldessa, pas previ a remetre la causa al Suprem

Barbera-Valencia-MANUEL-BRUQUE-EFE_1030107208_27033516_651x366Agencias L’exalcaldessa de València i actual senadora del Partit Popular, Rita Barberá, porta setmanes veient com el setge de la corrupció  s’estreny cada vegada més al seu voltantarran l’operació Taula que investiga una presumpta trama de comissions a canvi de l’adjudicació de contractes públics fraudulents i un suposat delicte de blanqueig al PP de València, el partit que Barberá va dirigir durant més de dues dècades.

També altres escàndols posen en dubte el seu control sobre la gestió municipal, com és elcas Nóos o la detenció ahir del seu vicealcalde, Alfonso Grau, acusat d’un presumptedelicte de suborn per suposades irregularitats en l’adjudicació d’un contracte de l’Ajuntament de València.

En la branca municipal del cas Imelsa –la que investiga el presumpte blanqueig– estan imputats –o investigats, segons la nova terminologia de la llei d’Enjudiciament criminal– tot el seu equip de govern, regidors que van estar a les seves ordres, i assessors i extreballadors del grup municipal del PP. Tots menys ella. I és que la seva condició de senadora, i per tant d’aforada, li havia permès lliurar-se de la imputació atès que el jutjat d’instrucció número 18 de València no és competent per investigar-la.

Ara, però, sembla que el temps d’estar al marge, judicialment parlant, d’aquest cas podria estar acabant-se, doncs el jutge d’instrucció número 18 de València ha remès un escrit al Senat en el qual demana que acrediti la condició de senadora de Rita Barberá per determinar si és competent per investigar-la.

En un escrit adreçat al president del Senat, Pío García-Escudero, el jutge busca així acreditar la condició d’aforada de l’exalcaldessa de València, la qual cosa li impediria investigar-la i liobligaria a remetre la causa al Tribunal Suprem. Aquesta rogativa enviada al Suprem ésel pas previ necessari per demanar la imputació de Barberá, moment en què la causa passaria a mans del l’Alt tribunal.

La Mesa del Senat, que s’ha reunit aquest migdia, ha estudiat la petició del jutge i ha decidit remetre l’escrit al Tribunal Suprem en entendre que és aquest òrgan judicial el que ha de respondre al jutge instructor si Barberá és aforada o no. En la seva petició, el magistrat sol·licitava a la Mesa del Senat que “a l’efecte de determinar la competència de l’òrgan judicial sobre fets referits a la causa penal referenciada que se segueix en aquest jutjat” remeti “certificació sobre la condició actual de senadora en la present legislatura” de Rita Barberá.

El cas Barberá divideix el PP

A més de l’escrit del jutge instructor, la imputació de Barberá sembla ser un fet. Avui la Cadena SER avança que la Fiscalia Anticorrupció està redactant l’escrit en què sol·licita la imputació de l’exalcaldessa per considerar que existeixen indicis de delicte per haver participat, junt a la resta del grup municipal del PP de València, en el presumpte blanqueig de 50.000 euros per pagar part de les despeses de la campanya electoral de les eleccions locals del passat 24 de maig.

Aquest cas està  obrint una escletxa en el si del Partit Popular ja que alguns dirigents creuen que Mariano Rajoy està actuant amb certa condescendència amb la seva amiga Rita Barberá, qui ahir també va rebre les  mostres de suport d’altre amic seu com és l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, també en el focus informatiu per la seva possible implicació en el cas Imelsa.

Davant l’opinió de Rajoy i Camps està la d’altres dirigents del PP com la del vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, qui va retreure a Barberá que no doni explicacions. “ Estem fins als nassos i exigim màxima contundència” amb els casos de corrupció, va dir ahir en roda de premsa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.