Ruiz: “Durant enguany hem posat solució a la negligència del PP, és el que fa un govern responsable”

El vicealcalde entén que “per als populars siga incòmode descobrir la seua mala gestió a través de les nostres denúncies”
El vicealcalde de Castelló i regidor de Modernització, Enric Nomdedéu i la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, han reaccionat aquest matí a les declaracions realitzades ahir a la premsa pel Grup Municipal Popular al fil de la denúncia sobre el mal estat en el qual s’han trobat més de 60.000 llibres valorats en 700.000 euros.
Sobre aquest tema, Ruiz ha aclarit que “una vegada més, el Partit Popular està mentint en les seues declaracions, ja que existeixen llibres editats fora del que permetia l’ordenança municipal que ells mateixos van aprovar en 2012; també es van editar cd’s, un format la venda del qual mai es va contemplar en aquesta ordenança i tots ells amb preus que no són els que es contemplen en la mateixa. És a dir, es van saltar l’ordenança com van voler una vegada i una altra”.

La regidora també ha volgut contestar a les acusacions de Vicent Sales sobre el que s’ha fet durant el primer any referent als llibres trobats, “no hem denunciat abans aquesta situació perquè nosaltres sí som un govern responsable i pretenem gestionar bé el patrimoni cultural de tots els castellonencs, per açò, després de detectar el problema ens hem passat un any organitzant, catalogant, valorant econòmicament, repartint alguns exemplars a centres públics, començant la redacció d’una nova ordenança i creant una tenda online i un catàleg electrònic, que eixiran a licitació en les pròximes setmanes, perquè aquests llibres es puguen vendre de manera legal i regulada”.

“No es tracta només de denunciar la negligència del PP en els seus anys de govern, nosaltres presentem els problemes amb la solució en la mà. Evidentment, es tarda molt més quan les coses es fan bé. Però és el que ha de fer un govern responsable”, ha afegit la edila. “El que més em sorprèn és que ens acusen a nosaltres de no fer res durant un any i al·leguen, no obstant açò, que alguns llibres són d’èpoques anteriors als governs populars. Llavors, què van fer ells durant 24 anys per a posar-li solució al tema? La resposta és simple i molt clara: res, no van fer absolutament res, es van dedicar a agreujar-ho”.

Per la seua banda, Nomdedéu ha enlletgit a Sales que mentisca “en dir que es consultava als grups sobre les publicacions. És absolutament fals, mai es va consultar a l’oposició sobre aquest tema. De fet, jo mateix vaig discutir en més d’una ocasió en el ple la línia editorial que mantenia al PP a l’hora de publicar, tal com consta en les actes dels mateixos”.
El vicealcalde també ha puntualitzat que “en les seues declaracions el Partit Popular amaga una obvietat: no hi havia un sistema de venda raonable. Que en ple segle XXI hagueres d’endevinar el llibre que volies perquè no hi havia un llistat amb els exemplars publicats, anar al carrer Gaibiel a arreplegar un justificant, anar al banc, pagar i tornar a Gaibiel a per el llibre, és simplement incongruent i obsolet”.
Finalment, Nomdedéu ha manifestat que “entenc que per a qui va per ahí posant-se medalles com a bon gestor cultural siga incòmode descobrir la realitat de la seua gestió a través de les nostres denúncies”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.