Sagunt a Escena presenta ‘La Celestina’, de Bambalina Teatre

18.08.07_SAE_La_Celestina_-VicenteA._Jimenez_1El festival Sagunt a Escena incorpora el Centre Cultural Mario Monreal a la seua oferta amb l’espectacle ‘La Celestina’ de la companyia Bambalina Teatre Practicable, que se representarà en aquest espai el 8 d’agost a les 20.30 hores dins de la programació de l’Off Romà.

‘La Celestina’ es va estrenar el passat mes de juliol al Festival de Teatre Clàssic d’Almagro, amb tres representacions al Corral de Comedias.

En el passat, Bambalina ha dut a l’escenari textos d’altres títols de la literatura universal com El Quixot, Ubú rei o Cyrano de Bergerac, entre altres, i ara és el torn d’aquest gran text de Fernando de Rojas.

L’adaptació i direcció de l’espectacle és de Jaume Policarpo i està interpretada per Àgueda Llorca i Pau Gregori, dos actors i manipuladors que s’encarreguen de donar vida a una desena de personatges.

La versió de Bambalina està feta a partir de les tècniques i recursos propis dels titelles i del teatre d’objectes, posant en pràctica un joc escènic amb titelles poc utilitzat, on el cos de l’actor es va confonent amb el cap dels personatges i altres parts del seu cos.

Amb els personatges en escena i la magnífica veu dels dos actors, la imaginació dels espectadors ho té fàcil per a ubicar els personatges i els llocs on es desenvolupa l’acció.

Jaume Policarpo diu que, abans d’enfrontar-se a aquesta obra, no la recordava així, tan densa i intricada; tampoc recordava la seua subtilesa filosòfica i el seu vigor intel·lectual i que tot, en essència, segueix igual cinc-cents anys després.

També assegura que és una obra molt difícil de representar perquè s’ocupa molt d’aspectes interiors dels personatges i el teatre de titelles es basa més en l’acció i el moviment, l’emoció i les imatges, encara que s’ha mantingut el llenguatge poètic de l’obra, però servint-se de la síntesi i de un llenguatge més simple.

El pròxim espectacle del festival serà ‘El jardí de les delícies’, basat en l’obra del Bosch, un espectacle de dansa de la companyia Marie Chouinard, que es podrà veure el 9 d’agost al Teatre Romà de Sagunt.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.