S’aprova el Pla d’Harmonització i Homologació d’Entitats del Sector Públic Local

València Notícies | Redacció.- El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el Pla-Programa d’Harmonització i Homologació d’Entitats del Sector Públic Local per a dotar-les de transparència en la gestió i la contractació. El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha declarat que “pretenem augmentar el rigor i la transparència.  Estem per a racionalitzar els mecanismes de control”.

Pleno ayuntamiento.

La iniciativa va ser anunciada este mes de gener per l’alcalde, Joan Ribó, per a desenvolupar l’acord plenari aprovat el passat mes de juny. Es tracta d’“evitar que tornen a produir-se problemes tan seriosos com els que hem tingut en el passat”, va explicar Ribó. El delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, considera que este pla és “un model de transparència, de rigor i de control econòmic dels mitjans públics”, model d’administracions perifèriques que es defén inclús des de les instàncies europees.

En el seu torn de paraula, Fernando Giner, portaveu del grup municipal de Ciutadans, ha explicat que “este pla té bones intencions, però clarament insuficients. Es necessita més gestió i menys gestos, perquè en qüestió de transparència s’ha fet molt poc”, a la qual cosa Vilar ha respost que “no és una política de gestos, sinó de concrecions”.

Per la seua banda, Eusebio Monzó, portaveu del PP, considera que “han de consensuar els criteris. La moció no aporta res de nou al que s’ha vingut fent, més enllà de culpar l’anterior equip de Govern en comptes d’abordar els problemes de la gent”. Ramón Vilar ha respost  que “no és raonable la crítica, només es proposa harmonitzar els organismes. Pretenem augmentar el rigor i la transparència”.

Urbanisme

S’ha aprovat també de forma definitiva la Modificació Puntual del PGOU relativa a la nova ubicació d’equipament per al Centre de Salut de Malilla i zona verda en el carrer d’Eslida del barri. Per part del Govern de la Nau, Vicent Sarrià ha destacat el fet que s’ha produït un “canvi en el centre de salut, d’una zona marginal a un lloc més pròxim i accessible a la població”, que és el més rellevant, i ha restat importància a les places d’aparcament mencionades pels representants de Ciutadans i del PP.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.