Sarrià ha supervisat les obres del Parc Central que seran visitades per col.lectius veïnals

València Noticies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha supervisat este matí les obres d’urbanització del Parc Central en la seua primera fase, que a partir de demà visitaran de forma programada, durant quatre caps de setmana, grups de representants veïnals dels barris de Russafa, Malilla i de la Federació d’Associacions de Veïns. Estes obres suposen el 40 % del Parc; una superfície d’aproximadament 110.000 metres quadrats delimitats per la platja de vies, el carrer de les Filipines i l’avinguda de Peris i Valero, dels quals 85.000 corresponen a zones enjardinades, en una actuació que inclou la consolidació estructural de les quatre naus construïdes a principi del segle XX, així com dos molls, l’ús dels quals està encara per definir.

Las obras afectan a una superficie de 110.826 metros cuadrados en los que se encuentran las cuatro naves y los dos muelles.
image-355387

Les visites programades dels veïns van ser acordades per la Comissió Mixta Naus de Ribes, constituïda per l’Ajuntament i els representants veïnals, per a recollir propostes sobre l’ús que han de tindre les quatre naus i els dos molls que estan sent objecte d’una minuciosa consolidació estructural que hui han pogut comprovar Sarrià i els seus acompanyants. Els treballs inclouen reparació d’estructures, fonamentació, substitució de llindes, recuperació de l’estructura metàl·lica, reparació de clevills i altres treballs que en esta primera fase de l’actuació Parc Central, amb un pressupost de quasi 16 milions d’euros, permetran deixar estes construccions històriques en condicions per a les noves finalitats que hagen de tindre.

Sarrià ha recordat que es tracta d’“un dels projectes més emblemàtics que en este moment té en marxa la ciutat”, que en esta primera fase A és d’un 40 % aproximadament del projecte Parc Central, la que no està afectada per un ús ferroviari. Al seu torn, segons ha revelat, els treballs ja escomesos des del passat 4 de maig suposen el 40 % d’esta primera fase que, a més de la consolidació de naus i molls, inclou també el Jardí de les Flors, el Jardí dels Xiquets i la Zona d’Horta.

El regidor ha informat que els treballs d’esta primera fase de dos anys, la finalització dels quals estava prevista per a maig de 2017, patiran un lleuger retard, ja que ha sigut necessari aconseguir convenis privats per a permetre l’ocupació provisional de terrenys per mitjà d’acords amb particulars. “La previsió és que acaben en dos anys, però patiran un lleuger retard a causa de dos factors: la necessitat de descontaminació de determinats terrenys i que no estava prevista en el projecte inicial, i una altra, fonamental, i és que hem hagut de gestionar una ocupació anticipada de molts terrenys a través de convenis amb els propietaris a causa d’un fet que ja vam denunciar quan estàvem en l’oposició: la falta d’un pla de reparcel·lació que hauria permés ocupar directament tot el sòl del Parc”.

Segons Sarrià, la falta d’acord amb alguns propietaris “deixarà una zona d’ombra al Parc fins que se n’aprove la reparcel·lació, que està previst que es puga completar abans de final d’any”. Ha recordat que els treballs s’estan pagant “gràcies al compromís que va assumir l’Ajuntament d’avalar un crèdit de 40 milions d’euros durant cinc exercicis. Enguany ja hem fet una reserva de set milions en el pressupost anual”.

A partir de mañana visitarán de forma programada, durante cuatro fines de semana, grupos de representantes vecinales de los barrios de Ruzafa, Malilla y de la Federación de Asociaciones de Vecinos.
image-355388

Ha criticat Sarrià que l’execució del Parc es veja afectada pels incompliments del Ministeri de Foment amb la ciutat. “En la legislatura anterior, el Govern del senyor Rajoy va ser incapaç d’assumir els compromisos que tenia amb València i que suposaven haver executat la totalitat del Parc una vegada que es produïra el soterrament de les vies i, especialment, del canal d’accés. Haurem de conformar-nos, de moment, amb esta fase del Parc, a l’espera que un futur govern complisca els seus compromisos”.

Com es recordarà, la Societat València Parc Central finança l’execució de les obres, “que seran pagades al final amb les quotes d’urbanització dels propietaris dels terrenys. El projecte de reparcel·lació, en període d’exposició pública des del 10 de març, establirà estes quotes” .Els treballs de descontaminació de sòl s’efectuen a càrrec d’ADIF, com a propietari dels terrenys on són escomesos.

La primera fase A inclou també treballs al carrer de les Filipines, com l’enderrocament del mur, l’ampliació de carril al costat de la mitjana, el trasllat de palmeres, la canalització de sanejament, instal·lacions elèctriques i semàfors, mentre que a l’avinguda de Peris i Valero i Manuel Sanchis Guarner s’escomet la instal·lació de canalitzacions i la connexió de col·lectors.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.