Serra Gelada ultima el Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural i el seu entorn

Cala_de_la_Mina_PN_Serra_GeladaEl director-conservador del Parc Natural de la Serra Gelada, José Ramón Viejo, ha informat a la seua Junta Rectora de la proposta per a l’elaboració i redacció del Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc (PRUG) per aquest 2018. Entre els objectius emmarcats dins del PRUG destaquen la redacció de normes relatives a activitats d’investigació, així com la redacció de normes reguladores d’ús públic del Parc Natural i l’elaboració d’un pla específic de prevenció d’incendis per aquest espai protegit.

La Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada i el seu entorn natural s’ha reunit en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Benidorm. A la reunió han assistit el president de la Junta Rectora, Joan Piera Olives, el cap del Servei d’Espais Naturals, José Antonio Hernández, representants dels ajuntaments de Benidorm, Altea i Alfàs del Pi, aíxí com de les conselleries d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Cultura i de l’Agència Valenciana de Turisme.

També han participat membres d’associacions de caçadors, grups conservacionistes, Associació Hotelers i empresaris (de Benidorm i Comarca), UGT i Comissions Obreres, Club Nàutic d’Altea, Federació d’Esport de Muntanya, Clubs de submarinisme, Diputació d’Alacant, Capitania Marítima, l’Institut d’Ecologia Litoral i la Universitat d’Alacant.

En la reunió també s’ha tractat la proposta de la seua ampliació en la zona litoral del municipi d’Altea que es va proposar per la Junta Rectora en la reunió anterior. A més, s’ha informat sobre la pròxima firma del Conveni de Vigilància, Control i Gestió Marítima en l’entorn litoral del Parc Natural, acord aprovat recentment entre els ajuntaments de les localitats pròximes de l’espai natural, Altea, Alfàs del Pí, Benidorm i el Club Nàutic d’Altea i la Generalitat Valenciana.

Altre tema abordat per la Junta Rectora és el control i protecció de la nova espècie d’orquídies que ha sigut descoberta fa poques setmanes al Parc Natural. La nova espècie de flora silvestre mai havia sigut catalogada en aquest espai natural.

Comissió d’investigació per al coral invasiu i la Nacra

D’altra banda, un assumpte que preocupa els responsables del Parc Natural és l’existència del coral invasiu Oculina patagonica i quines poden ser les conseqüències i repercussions per a la fauna i la flora autòctona de l’entorn litoral. A més, en la Junta Rectora s’ha avaluat la situació de la nacra en el Parc Natural, la mortalitat de la qual és quasi del 100 per cent en el Mediterrani. Per aquests motius, el president ha proposat la creació d’una Comissió d’Investigació per estudiar les dues problemàtiques amb l’objectiu de dur a terme un seguiment i estudiar possibles accions dins del Parc Natural. La proposta ha estat aprovada.

Per altra banda, el Parc Natural de Serra Gelada mantindrà la proposta iniciada durant l’exercici del 2017 d’emprar un llenguatge inclusiu i no sexista tant en la redacció dels documents creats en el Parc Natural com durant l’exercici de les Juntes Rectores.

Finalment, entre els precs i preguntes cal destacar la proposta de pronunciament per part de la Junta Rectora de la instal·lació d’un telefèric i altres instal·lacions en el parc natural, però la Junta Rectora no es va pronunciar perquè, es desconeix oficialment el projecte projectat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.