Sis joves compositors optaran a treballar amb Francisco Coll per a preparar una obra que serà estrenada per l’OV

Francisco Coll

Trobades de composició amb Francisco Coll es realitzarà del 20 al 26 d’octubre de 2018 i del 6 al 12 de juliol de 2019

Un total de 6 joves compositores i compositors seran seleccionats per Francisco Coll, compositor resident del Palau de la Música, perquè una o un treballe amb ell en la Temporada 2019-20 de l’Orquestra de València i, prepare una obra que serà estrenada per la formació simfònica valenciana. Així ho ha anunciat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, que ha afirmat que “volem donar suport i visibilitzar la creativitat dels autors joves valencians i, donar-los la gran oportunitat de treballar amb un músic valencià del prestigi i de la projecció internacional de Francisco Coll”, però a més “amb el valor afegit que la seua obra siga estrenada per la nostra Orquestra, i que el públic puga valorar les noves idees i projectes compositius”.

Les “Trobades de composició amb Francisco Coll”, afavorits pel director del Palau, Vicent Ros i pel titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, tindran lloc d’octubre de 2018 a juliol de 2019 i començaran en la seua primera fase del 20 al 26 d’octubre, continuant del 6 al 12 de juliol. Hi haurà un procés previ de selecció de sis alumnes, que del 20 al 22 d’octubre realitzaran un treball individual amb Coll sense orquestra, per a seguir desenvolupant aquest treball del 23 al 26 d’octubre, en aquesta ocasió amb orquestra. Aquest mateix procés es repetirà del 6 al 12 de juliol. Les seleccionades i seleccionats compondran una obra d’uns 5 minuts i l’alumne o alumna de millor valoració, treballarà amb Coll com el seu mentor en la temporada 2019-20. A més, rebrà l’encàrrec per a escriure una obertura d’entre 5 a 10 minuts de durada, que serà estrenada per l’Orquestra en la mateixa temporada. El compositor resident del Palau ha afirmat que es tracta de “una bona oportunitat perquè els joves compositors puguen experimentar i desenvolupar les seues idees” i també “tenir l’ocasió de treballar i estrenar les seues obres amb una orquestra professional, un fet que vaig trobar a faltar durant els meus anys d’estudis a València”. Les bases es poden consultar en www.palauvalencia.com/orquestra-de-valencia/.

El músic valencià Francisco Coll és el primer Compositor Resident del Palau de la Música i l’Orquestra de València. Estarà vinculat al Palau i a l’Orquestra durant les temporades 2018/19 i 2019/20. Una de les seues funcions serà la de compondre una obra simfònica per a estrena mundial amb l’Orquestra de València. Les obres de Coll han sigut interpretades i encarregades per la Filharmònica de los Ángeles, Ensemble Intercontemporain i les simfòniques de Lacerna i City of Birmingham, entre altres. A més, entre les seues dades curriculars destaca l’èxit “Cafè Kafka”, el 2014, amb la Royal Opera House del Covent Garden. Així mateix compta amb compromisos importants amb Royal Opera House de Londres o la London Symphony i Simon Rattle.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.