S’obri la inscripció per al programa Viu l’Estiu organitzat pel Pla Municipal de Drogodependències

Valencia Notícies | Redacció.- El dia 8 de maig s’obri el termini d’inscripció en el programa Viu l’Estiu emmarcat dins de l’Àrea d’Alternatives de l’Oci i Temps Lliure, del Servici de Drogodependències de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports. Les activitats, que es realitzaran quan acabe el curs escolar, començaran el dia 26 de juny i acaben el 21 de juliol. Són totalment gratuïtes.

Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports, ha manifestat que “un any més, durant els mesos de juny i juliol, un grup de 180 joves de la ciutat de València, entre els 10 i els 14 anys d’edat, podran gaudir de les activitats que es duen a terme durant quatre setmanes en el context del programa Viu l´Estiu”. Programa Viu l´Estiu.

“Les activitats inclouen setmanalment tres jornades al Centre Municipal de Joventut triat entre diversos que s’oferixen (Malilla, Benimaclet, Orriols, Sant Isidre i Trinitat), on participaran en jocs i tallers que, dins del seu rerefons ludicoesportiu, pretenen formar els nostres joves en valors solidaris com a factors de protecció positius davant de les addiccions en el temps d’oci”, ha explicat la regidora Girau.

Les activitats s’emmarquen en cinc blocs d’actuació setmanal:

  1. Jocs
  2. Tallers
  3. Club d’aprenents de savis (fòrums de discussió sobre prevenció)
  4. Dia d’educació mediambiental al Casal d´Esplai del Saler
  5. Dia d’activitats a l’aire lliure a platja de la Malva-rosa

“Un dia de cada setmana es desenvolupa a les dependències del Casal d´Esplai del Saler, on s’adapten les activitats a un perfil més ecològic i de protecció del medi ambient, així com a gaudir del bany a la platja. Un altre dia de la setmana, es dedica a activitats esportives i culturals a l’entorn que aporta la platja de la Malva-rosa, que inclou visites al Museu Vicente Blasco Ibáñez i a les dependències de Bibliomar per a fomentar l’activitat lectora. També es visita la zona esportiva de la platja mateixa i, com no, hi ha bany a la Malva-rosa”, ha conclòs la regidora Girau.

En el programa es desenvolupen activitats ludicoeducatives, la finalitat última de les quals és la prevenció de les addiccions per mitjà de l’aprenentatge de la bona gestió de l’oci i del temps lliure com a factor preventiu.

La capacitat total per a participar en l’activitat és 180 places, que es distribuïxen en 36 per cada centre municipal de Joventut. Els centres són:

– CIJ Malilla, Enginyer Joaquim Benlloch, 77.
– CIJ Benimaclet, Arquitecte Arnau, 63.
– CIJ Orriols, Santiago Rusiñol, 3.
– CIJ Sant Isidre, José Andreu Alabarta, 32.
– CIJ Trinitat, Almassora, 30 acc.

Les inscripcions es podran fer a partir del dia 8 de maig als centres municipals de Joventut esmentats o bé en línia en:

http://www.juventud-valencia.es

Més informació en els mateixos centres municipals de Joventut o en el Pla Municipal de Drogodependències (PMD/UPCCA-València):

Àrea d’Alternatives d’Oci i Temps Lliure
C/ Amadeu de Savoia, núm. 11. Planta baixa. Pati D

www.valencia.es/pmd
alternativaspmd@valencia.es
Telèfons: 96 208 20 27 / 96 208 20 33

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.