Sostenibilitat tanca les dunes de la platja del Serradal per protegir el Corriol Camanegre

02-01-2017-platja-zona-de-dunes
image-442209
L’ajuntament ha sol·licitat a Conselleria de Medi Ambient la declaració d’aquesta zona com micro reserva de flora


La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castelló, liderada per l’edil Sara Usó, ha instal·lat una tanca de fusta amb caràcter temporal per separar la zona dunar de la platja del Serradal del passeig marítim. Usó ha explicat que aquesta mesura servirà per “evitar que la gent travesse la zona dunar pels buits que hi ha en la tanca del passeig marítim i que utilitzen els passos habilitats, els quals estan delimitats per passadissos de cordes i pals de fusta”. A més, segons la regidora, l’objectiu és protegir el Corriol Camanegre i el seu hàbitat de dunes litorals.


D’aquesta manera, s’han instal·lat 132 metres de tanca de fusta en diversos trams. Així, en cada tram s’ha col·locat un cartell que indica la prohibició de travessar la zona i dirigeix als visitants als passos oficials. A més, en aquests passos també s’han instal·lat senyals perquè puguen ser més visibles.


El consistori ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient que declare la zona de protecció dunar de la platja del Serradal com micro reserva de flora, com a figura de protecció de les espècies de flora d’aquest entorn i com a hàbitat del Corriol Camanegre. En aquests moments, l’esborrany de la sol·licitud està aprovat i s’està esperant que la declaració oficial aparegue en el DOGV.


D’altra banda, està previst instal·lar en breu tres panells informatius sobre la zona dunar i el Corriol. Així mateix, aquesta au de menuda grandària i de potes relativament llargues es concentra sobretot en el litoral mediterrani, on cria principalment a les platges, sent actualment les platges del municipi de Castelló el principal reducte per a l’espècie a la província, amb 4 de cada 10 nius trobats en 2015.


L’ús intensiu que es fa de les platges ha portat a aquesta espècie a disminuir la seua població prop d’un 90% a la província de Castelló, i està qualificada com a “vulnerable” al Catàleg Valencià d’Espècies Amenaçades.


El període més sensible pels Corriols és l’època de cria, de març a meitat de juliol, en aquest moment, i pel trànsit de la gent per les dunes, molts nius resulten destruïts o abandonats en espantar-se les aus. També la presència de gossos solts en aquestes zones, malgrat estar prohibit, té conseqüències fatals per a nius i aus.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.