Tercera Setmana estrena dos grans textos dramàtics a càrrec de Wajdi Mouawad i José Ramón Fernández

El Péndulo | Redacció.-  El Festival Tercera Setmana programa en el mateix dia, demà dilluns, 13 de juny, la representació de dos textos signats per dos dels millors dramaturgs de l’escena contemporània nacional i internacional: José Ramón Fernández, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2011, i Wajdi Mouawad, que entre la infinitat de guardons amb els quals ha sigut guardonat destaca el títol de Caballero de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de França.

image-387131

Fernández signa el text de El minuto del payaso, de la companyia Teatro el Zurdo. El monòleg, programat en el Teatre Talia, és un homenatge al circ i als seus clowns interpretat per Luis Bermejo. En la solitud de l’espera prèvia a una funció benèfica, on actuarà entre l’home bala i els trapezistes, un pallasso repassa i evoca moments del seu passat. En la seua confessió li relata al públic la relació amb la seua família, així com els fets i persones que el van marcar en el circ on va nàixer. I en el relat sorgeixen a col·lació companys de professió com Charlie Rivel, Tortell Poltrona, Zampabollos, els Raluy, Grock i Pepe Viyuela. Hi ha poesia, hi ha humor i rebel·lia en el camerino d’aquest pallasso que adverteix al respectable: “Jo si no és com una flor o em tire un pet no sé seguir una conversa”.

Mouawad, per la seua banda, és l’autor del drama de Compañía Ferroviaria Sedientos. Els il·licitans, comandats per Paco Macià, repeteixen amb un text de l’autor establit a París, del que ja van adaptar l’aclamada Incendies. En aquesta ocasió, han escollit un dels tres textos del dramaturg libanés dedicat a la joventut. En la peça, un antropòleg forense investiga la identitat de dos esquelets oposats al fons d’un riu congelat, un jove que va morir fa 22 anys, abraçat a una xica. La versió de Ferroviaria, prevista en Las Naves, palpita poesia escènica i compromís emocional. La proposta convida a tots els espectadors, sense que importe l’edat, a no abandonar els seus somnis o a reprendre’ls si ja els havien abandonat.

Aposta per un dramaturg emergent

Sergio Martínez Vila (Pola de Siero, 1984) és una promesa de la dramatúrgia que amb cada nou text es va tornant una realitat més ferma. El seu últim esglaó cap a la consolidació ha sigut la consecució de l’últim Premi Born de Teatre, un dels guardons més prestigiosos del nostre país, amb la seua obra La obediencia de la mujer del pastor.

image-387132

El director artístic de Tercera Setmana, Salva Bolta, es fa càrrec de la direcció de la peça, que comptarà amb un elenc integrat per Teresa Lozano, Laura Romero, Rulo Pardo i Rafa Alarcón. La trama abasta sis dècades de la història d’Espanya en tres temps diferents i protagonitzades per tres generacions. Els seus protagonistes són una jove addicta a la desvaloració i dependent de les circumstàncies externes, un director de cinema pornogràfic i la dona d’un cabrer que s’enfronta a un traspàs de poders amb el seu marit i ha d’agafar les regnes del ramat.

En finalitzar la lectura es realitzarà una trobada amb el públic amb la participació de l’autor i l’equip artístic.

 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.