The Sisteen i més de 300 cantants aficionats interpreten al Palau ‘El Messies’ participatiu de Handel

El Péndulo | Redacció.- El Cor i Orquestra The Sixteen, sota la direcció de Harry Christophers, interpretarà demà divendres (19:00 hores) a la Sala iturbi del Palau de la Música el cèlebre oratori “El Messies” de Georg Frederic Handel, una de les cites tradicionals de la programació de l’auditori valencià quan s’acosta el Nadal, i que està present des de la seua inauguració el 1987. En esta ocasió serà participatiu, està organitzat per l’Obra Social “la Caixa” i el Palau de la Música, i cantaran més de 300 veus aficionades, que acompanyaran a la soprano Carolyn Sampson, la contralt Catherine Wyn-Rogers, el tenor Joshua Ellicott i el baix Henry Waddington.

el-messies-participatiu-foto-eva-ripoll-arxiu-palau-de-la-musica

Es tracta de la segona volta que esta obra mestra és participativa, i la setena ocasió que el cor i la formació especialitzada britànica The Sixteen interpreten esta composició al Palau. Una partitura que repassa la vida de Crist, amb senzillesa i una monumentalitat marcada per la peculiar sonoritat de l’Orquestra i per l’ús dels cors. Com ocorre en el cèlebre “Hallelujah” abans de concloure la segona part, en què el cor està acompanyat per trompetes i timbals.

Una experiència que pretén reunir cantants aficionats amb orquestres, solistes i directors de reconegut prestigi internacional. Enguany han participat persones de totes les edats i professions que, agrupats per veus, canten les parts corals de l’obra. Les veus aficionades estan repartides entre participants individuals i els quatre cors locals: Cor de Cambra de València, Cor del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, Cor Fecocova i Coral Polifònica Scholapiarum Cantores. En total, han sigut més de 40 hores els assaigs col·lectius que han realitzat els cantants.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.