Torna al Palau Temirkànov amb la Filharmònica de Sant Petersburg per a interpretar la Simfonia núm. 5 de Txaikovski

El Péndulo | Redacció.- Torna demà diumenge (19:30 hores) al Palau de la Música Yuri Temirkànov, un dels directors més volguts del públic valencià i al davant de l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg, la més antiga de Rússia i de la qual és el seu director titular i artístic.  Es tracta d’una de les cites més importants de la temporada de Primavera i interpretarà un programa netament rus.CONCIERTO O.V. LETICIA MORENO Y PABLO GONZALEZ

Compartirà escenari amb la concertista espanyola Leticia Moreno, considerada mundialment com a una violinista emocionant i versàtil, que “captiva” públic i crítica amb el seu carisma natural, virtuosisme i profunda força interpretativa. Temirkànov és un consumat especialista en el repertori russo i en el programa  figuren obres de tres compositors representatius de tres èpoques diferents. Poc més d’un segle separa les dates de naixement de Mijaíl Glinka (1804), que obri el programa amb la cèlebre obertura de la seua òpera “Ruslan i Ludmila”, i de Dmitri Xostakòvitx (1906), de qui s’interpretarà a continuació el “Concert per a violí i orquestra núm. 1”. Cronològicament, entre tots dos es situa el més famós dels compositors russos, Piotr Ílich Txaikovski, que tanca el programa amb la seua bellíssima Simfonia núm. 5.

Temirkànov ostenta també la direcció musical del Teatro Regio de Parma i és director emèrit de la Simfònica de Baltimore. Als 13 anys ingressa a l’Escola per a Xiquets amb Talent de Leningrad i completa els seus estudis en el Conservatori de Leningrad. Debuta amb la Filharmònica de Sant Petersburg en 1967 i és invitat a unir-se a l’orquestra com a director adjunt de Ievgueni Mravinski. En 1968 és nomenat director principal de la Simfònica de Leningrad, i en 1976 director musical de l’Òpera i Ballet del Kírov. Ha actuat amb les orquestres europees més importants, incloent-hi les filharmòniques de Berlín, Viena, Londres, Philharmonia, Després del seu debut amb la Royal Philharmonic en 1977, va ser designat principal director invitat i de 1992 a 1998, director titular.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.