Tramitada al Senat la moció de Compromís que demana eliminar del sistema educatiu a les religions

35227168046_634e96dbbf_o

 

La coalició es manifesta contrària a separar l’alumnat per les seues creences religioses i proposa evitar conflictes eliminant les religions del pla d’estudis. La regulació estatal contempla que les religions s’impartisquen en els centres educatius

 

Madrid, El registre del Senat ha iniciat hui la tramitació de la moció dels senadors de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, que reclama eliminar la religió dels centres educatius públics, per situar-la fora de l’horari lectiu i del pla d’estudis.

 

La proposta reclama a més dedicar aquest horari lectiu a d’altres assignatures o projectes interdisciplinaris que responguen a la realitat socioeducativa de cada centre. “Proposem que es deixen d’assumir el cost dels professors de qualsevol de les religions en centres concertats, que la religió quede en un altre àmbit que no siga el científic i l’educatiu i que s’acaben amb els concordats que donen peu a les actuals vies d’accés i intromissió de les confessions religioses en el sistema educatiu i la resta institucions públiques“, ha indicat el senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete.

 

La reforma en aquest àmbit ha d’avançar més enllà. L’avaluació o no de l’assignatura de Religió és un debat caduc que ha de plantejar un canvi real: deixar de comptar amb aquesta assignatura dins de l’horari lectiu i les programacions docents. Amb l’aprovació de la LOMCE, l’assignatura de religió tornava a tenir validesa acadèmica en les etapes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i la concreció de l’horari en mans de les comunitats autònomes. Al juliol de 2018, i amb l’entrada del Govern de Pedro Sánchez, es va proposar la derogació de manera urgent de diversos articles de la LOMCE, anunciant que l’assignatura de Religió deixaria de ser computable a efectes acadèmics.

 

A això cal afegir la despesa anual de 100 milions d’euros a mestres de Religió que és assumit per l’Estat i les comunitats autònomes i que, sense passar per processos d’oposició, ocupen places de professors en els centres educatius públics.

 

Un exemple de conflicte és el viscut a la localitat d’Altura (Castelló) que, després de l’anunci que hi havia la possibilitat que s’impartira religió islàmica en el seu col·legi públic, desenes de persones es van concentrar per protestar i mostrar el seu malestar per la proposta. Tot i que finalment no es durà a terme aquesta experiència pilot, el fet que la regulació estatal contemple que la religió s’impartisca en els centres, obre la possibilitat a aquestes propostes que, com s’ha constatat, creen conflictes impensables en altres estats del nostre entorn.

 

Reunions inútils al Senat

D’altra banda el senador territorial,Carles Mulet, ha participat aquest matí a la reunió de la Junta de Portaveus, on s’ha abordat la petició del PP de sol·licitar la celebració d’una sessió plenària extraordinària per a la compareixença del president del Govern per informar sobre la crisi migratòria que pateix Espanya, termini que finalitza aquest mateix divendres.

 

El PP s’entesta a una petició sabent que el president està a l’estranger i que tenim pròximament un Ple, manipulant la crisi migratòria, a la qual han dedicat poca atenció durant la seva presidència, el que evidencia que el PP seguirà utilitzant el Senat com una cambra per a la bronca i la confrontació“, actitud que ha titllat d'”absurda i irresponsable“.

 

Segons Mulet “són més falsos que el màster del seu líder” i els ha retret el fet de sol·licitar el dia 2 d’agost la petició de compareixença de Sánchez en període extraordinari però no convocar la Junta de Portaveus i Diputació Permanent fins hui “perquè estaven de vacances i sabent que no hi ha temps per a res“. El senador ha considerat surrealista que el PP haja mobilitzat senadors de tots els grups i personal perquè el president acabe compareixent en període ordinari “pel que no era necessari convocar ni la Junta de portaveus ni la Diputació Permanent, una despesa enorme totalment inútil per culpa del PP“.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.