Transparència fa públiques les agendes dels regidors i en presenta el funcionament als membres del ple

170125 reunión agendas públicas (4)
image-445492
El regidor Ignasi Garcia ha explicat a tota la Corporació els detalls de les agendes públiques que s’activaran el proper dimecres dia 1 de febrer

El regidor de Transparència de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat aquest dimecres el funcionament de les agendes públiques de tots els regidors, iniciativa que s’engegarà a partir del proper dimecres, 1 de febrer. La presentació s’ha dut a terme davant tots els membres del ple, ja que l’objectiu de la publicació de les agendes és que tant el Govern Municipal com l’oposició se sumen a aquesta nova proposta per incentivar la transparència en la gestió de la ciutat.

Garcia ha destacat que “la publicació de les agendes és un dels reptes principals de la regidoria de Transparència per aquest 2017 i, tal com avancem a la fi de l’any passat, s’engegarà al febrer”. Sobre aquest tema, el regidor ha recordat que les agendes públiques dels regidors i les regidores podran ser consultades per qualsevol persona i oferiran tota la informació sobre l’activitat diària dels càrrecs polítics.

“En les agendes públiques, els veïns i veïnes interessats podran veure les reunions que mantenim, les rodes de premsa, les activitats a les quals assistim, inclús els viatges… En fi, tot el que forma part del nostre dia a dia com a representants polítics”, ha destacat l’edil.

García ha destacat que la posada en marxa de les agendes públiques es recull al Pacte del Grau i respon als criteris de l’organització Transparència Internacional, que recomana a totes les institucions publicar el treball dels càrrecs públics. “Fa una setmana aquesta entitat recomanava que tots els governs férem aquest canvi que el nostre Ajuntament recull en el Pacte del Grau i que finalment entrarà en funcionament en només cinc dies”, segons el regidor.

Sobre aquest tema, l’edil ha instat tots els integrants del ple a oferir tota la informació possible a la ciutadania. Volem que tots els regidors, ja siguen del govern o de l’oposició, compartisquen la seva activitat perquè la gent puga consultar, sempre que vulgen, en què inverteixen el temps tots els membres del ple”.

García ha posat l’accent, així mateix, en l’únic requisit que implica l’ús de les agendes públiques, que és respectar la informació privada de qualsevol particular d’acord amb la Llei de Protecció de Dades.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.