Un informe d’Adecco i Transparència apunta que les empreses ja consideren la RSC com una ferramenta per a la creació de valor compartit

El director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, ha destacat els avanços que s’han produït durant els últims anys en matèria de Responsabilitat Social dins del teixit empresarial valencià.

Així ho ha dit a l’acte de presentació de l’Informe ‘RSC, diversitat i inclusió. Autoavaluació de l’Empresa Espanyola’, elaborat per la Fundació Adecco amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El document és el resultat del treball de camp d’un total de 241 empreses, tant de la Comunitat Valenciana com de fora del nostre territori. Un estudi que donat com a fruit una guia en la qual es mesura l’estat de salut de Responsabilitat Social en les empreses i s’apunten, a més, algunes de les pràctiques que poden facilitar i millorar la seua implantació, en aquest cas, centrades en la diversitat i la inclusió.

Entre les conclusions de l’informe de la Fundació Adecco destaca que encara es confonen les polítiques de diversitat amb les d’inclusió i que continuen existint etiquetes perquè són les variables com ara el sexe, la discapacitat o l’edat les més utilitzades per les empreses per tal d’elaborar una estratègia de diversitat.

Per altra banda, el treball destaca que les empreses consideren que un major índex de diversitat i inclusió contribueix a una millora del clima laboral així com a tindre més creativitat i innovació. Ara bé, també assenyala que el principal obstacle per a posar en marxa estratègies de diversitat i inclusió és la seua escassa presència en l’agenda del Comitè de Direcció.

L’informe elaborat per la Fundació Adecco estarà disponible en els pròxims dies a la pàgina de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació (www.transparencia.gva.es).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.