Un total de 41.985 persones realitzen a partir d’aquest dissabte les proves de coneixement de valencià de la JQCV

Alumnos ante un examen de selectividad.

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha registrat un total de 41.985 matrícules per a poder realitzar les proves de coneixement de valencià que se celebraran entre el 5 i el 26 de novembre.

Cal destacar que el nombre de matriculats en aquestes proves de novembre ha augmentat respecte a l’any passat en un 35%, el que suposa el nombre més elevat d’aspirants des de l’any 2011, últim any en què es va convocar el segon període de matriculació al mes de setembre.

Política Lingüística ha tornat a recuperar el segon període de matriculació, al mes de setembre, per a donar una segona oportunitat als interessats a presentar-se als exàmens per a obtindre certificats oficials de coneixement del valencià de la JQCV. En aquest sentit, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, celebra “la recuperació del segon període, mesura que beneficiarà més de 8.000 ciutadans”.

Del total de matriculats, 26.331 es presentaran a les proves de Mitjà, 11.642 a les proves de Superior, 2.709 a les de nivell Elemental i 956 a les de Coneixements Orals. A més, 347 persones es presentaran a les proves de coneixements específics, de les quals 136 ho faran a les de Llenguatge Administratiu, 121 a Llenguatge als Mitjans de Comunicació, i 90 a Correcció de Textos.

Cal destacar un augment significatiu de persones matriculades en les proves de Grau Superior, en concret un 24,5%, respecte als matriculats per a realitzar les proves al mes de juny d’enguany. Açò és fonamentalment a causa de l’elevat nombre de persones que van aprovar el Grau Mitjà al juny i que tornen a presentar-se a les proves de novembre per a obtindre el Superior.

Per localitats, el nombre més gran d’aspirants realitzaran les proves a València, un total de 9.511, és a dir, el 22,6% del nombre total de matriculats; seguits pels 3.255 matriculats a Castelló; 3.164 matriculats a Torrent; 2.694 a Alacant, i 2.100 a Alzira.

Sobre el tipus de proves, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, també recorda que “aquest és l’últim any en què els exàmens seguiran el model actual, ja que a partir de 2017, la Junta començarà progressivament a adaptar els nivells i proves al Marc Europeu Comú de Referència».

Calendari d’exàmens

En concret, el 5 de novembre es realitzaran les proves de Certificat de Coneixements Orals, de Certificat de Llenguatge Administratiu i la primera fase del Certificat de Grau Mitjà. El dia 12 de novembre se celebrarà la prova del Certificat de Grau Elemental i la primera fase de Certificat de Grau Superior. El 19 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del Certificat de Grau Mitjà i el Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació; i finalment, el 26 de novembre se celebrarà la segona fase del Certificat del Grau Superior i el Certificat de Correcció de Textos.

Les proves tindran lloc en 24 localitats valencianes per a cobrir la demanda de tot el territori. En concret, les localitats on tindrà lloc la prova són les següents: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Buñol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Sagunt, Segorbe, Sueca, Torrent, València, la Vall d’Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva. No obstant això, les proves de coneixements específics de Llenguatge Administratiu, Correcció de Textos i Llenguatge als Mitjans de Comunicació se celebraran únicament a la ciutat de València.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.