Una exposició ressaltarà el valor artístic i històric de les campanes en el marc del Corpus Christi

La corona sonora» s’inaugurarà el dia 25 de vesprada al Museu del Corpus

 La sala dels Cavallets del Museu del Corpus-Casa de les Roques inaugurarà dijous que ve, dia 25, de vesprada l’exposició fotogràfica «La corona sonora», de la fotògrafa Luz Avellaneda Martín. La mostra pretén destacar el valor artístic, ritual i històric de la tradició de les campanes i el treball dels campaners en el marc del Corpus de València, en la mesura que funciona com el paisatge sonor de la festa.1020 Expo Museu del Corpus La Corona Sonora

 L’exposició planteja la festa del Corpus Christi com una festa dels sentits, destacant el seu aspecte sonor, especialment present durant la Processó General, a través del toc de campanes, construint una espècie de corona sonora, ja que les diferents torres del casc històric de València van sonant al pas de la processó. Esta sèrie de fotos pretén mostrar amb imatges de gran bellesa les campanes que fan possible eixa corona sonora de la processó del Corpus.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat la dignificació i posada en valor del Museu del Corpus, que ja es troba en tràmits per ser homologat com a museu oficial, i la programació d’activitats i exposicions com esta, que redunden en l’anàlisi, coneixement i difusió de la festa. A més, ha recordat l’increment considerable de visitants que ha experimentat el Museu del Corpus, que durant els primers huit mesos de l’any ja acumulava més de 4.100 visites més que en el mateix període de 2017, tot i haver estat tancat per obres en febrer. «L’evolució d’este museu -immers en el procés d’oficialització i després de la completa renovació del seu discurs museogràfic l’any passat, amb la incorporació entre altres elements de material audiovisual, és especialment considerable ja que des de 2010 pràcticament ha duplicat el seu públic», ha destacat Fuset.

 Luz Avellaneda Martín (València, 1970) va estudiar fotografia creativa en Londres, on va treballar en moda editorial i retrat de celebritats durant més de 10 anys. Va publicar en The Guardian, Newsweek, New York Times i El País, entre altres mitjans, ha treballat amb agències internacionals i ha exposat en galeries d’art de Londres, Belgrad, Nova York i València. A més, és autora de diversos llibres.

 

 

«

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.