UP-EUPV exigeix al govern Central que paralitze l’ERO en l’empresa de titularitat pública Tragsa

Reunión-Tragsa-1-620x330
image-259825
Sixto proposa que en lloc “d’una màquina de destrucció d’ocupació siga un mecanisme de creació d’ocupació pública”

 El candidat d’Unitat Popular-Esquerra Unida del País Valencià (UP-EUPV) al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha exigit, després de mantenir una reunió amb representants de CC.OO. del comitè d’empresa del Grupo Tragsa, que el govern d’Espanya paralitze de manera immediata el Procediment d’Acomiadament Col·lectiu iniciat a la fi de 2013. Així mateix, Sixto ha lamentat profundament la sentència del Tribunal Suprem del passat mes d’octubre que permet i autoritza finalment a la direcció la possibilitat d’acomiadar a 1.336 treballadores i treballadors del Grupo Tragsa “Es tracta d’una sentència que converteix a aquesta empresa pública en una màquina de destrucció d’ocupació en lloc de ser un motor de creació del mateix i que és, sota el nostre punt de vista, el paper fonamental que hauria de tenir”, ha assegurat.

Ricardo Sixto ha posat l’accent en la gran labor que realitza el personal del Grupo Tragsa de suport i servei en tots els àmbits de l’Administració Pública com, per exemple, vigilància de les reserves marines, desenvolupament informàtic d’aplicacions de gestió d’ajudes Europees, recolzament en la gestió d’expedients administratius, vigilància de cítrics, vigilància de plagues, gestió de beques o sanitat animal, entre moltes altres recollides en el RDL 3/2011, de 14 de novembre.

Igualment, el candidat de la candidatura d’esquerres ha assegurat que no és necessari executar aquest ERO i que, de fer-ho, tindria un impacte negatiu sobre els treballs encomanats per les administracions públiques, “ja que no cal oblidar que en ser una empresa de titularitat 100% pública, els seus únics clients són les pròpies administracions”.

Finalment, Sixto ha qualificat com “de vertadera porta giratòria” el fet que Ramón Aguirre, president de la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials), entitat de la qual depèn Tragsa, ocupe el segon lloc de la llista del PP per Guadalajara per a les pròximes Eleccions Generals. “Açò no és més que una mostra clara que els populars dubten de les seues possibilitats de guanyar les Eleccions i, per tant, ara el que fan és blindar a determinats càrrecs”, ha conclòs el candidat de UP-EUPV.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.