València Notícies | Redacció.- Dos mesos després de la posada en marxa de la promoció de nous abonaments de Valenbisi, s’ha registrat un increment de 1.884 usuaris nous que s’han unit a la xarxa. Per primera vegada en set anys de funcionament, Valenbici ha rebaixat el preu anual de l’abonament, que ha passat de 29,1 a 25 euros.
Es tracta d’una xifra significativa, ja que des de 2014 la tendència que havia registrat Valenbisi era la contrària; és a dir, una pèrdua de clients progressiva que, ara, ha canviat la tendència en l’evolució d’usuaris d’una manera “contundent”. El regidor de Mobilitat Sostenible s’ha mostrat “molt satisfet per estes dades d’increment d’usuaris que ens animen a continuar treballant de valent per oferir totes les alternatives possibles a la ciutadania per als seus desplaçaments”.
El regidor Grezzi ha explicat que “des de l’arribada del Govern de la Nau, la prioritat ha sigut negociar amb JC Decaux –la concessionària del servici- millores per a Valenbisi sense que estes tingueren repercussió en el preu de l’abonament. Així, vam aconseguir que, per primera vegada, la multinacional posara un servici d’atenció al client gratuït i que atenguera també en valencià, així com la posada en marxa de canals oberts de comunicació amb els ciutadans a través de les xarxes socials”.
A més, fa dos mesos, des de la regidoria de Mobilitat Sostenible, s’aconseguia esta rebaixa en l’abonament per a noves altes “que enceta una línia totalment oposada als continus increments de la tarifa que es van dur a terme en temps del Partit Popular. Valenbisi va començar costant 18 euros en 2010, però el PP va aprovar una primera gran pujada a 24,41 euros en 2012; en 2013 la xifra es va tornar a incrementar fins als 26,07 euros; en 2014 es va situar en 27,12 i a la fi de 2015, la Junta de Govern Local, presidida per Rita Barberá, va signar l’últim increment fins als 29,21 euros”, ha dit Grezzi.
Cal apuntar que la promoció dels 25 euros “celebrava” la posada en marxa de l’Anell Ciclista, una infraestructura segura, segregada dels cotxes, que junt a la resta de noves ampliacions del carril bici a la ciutat de València, suposa un avanç per a seguir fomentant l’ús de la bicicleta com a transport i que ha impulsat que nous usuaris opten també per usar Valenbisi com a mitjà de transport.
Grezzi participa en el Congrés Ibèric de la Bici a Saragossa
A partir de la tesi de Marc Rivière, el regidor Grezzi analitza les diferents interaccions que s’han donat entre els moviments socials i les administracions públiques en la definició de les polítiques públiques: des de les vies de comunicació informal amb caràcter reivindicatiu dels anys vuitanta, en què sorgixen els primers col·lectius ciclistes, fins als compromisos per al foment de la bicicleta per part de les administracions públiques.
En la taula rodona participen junt a Grezzi tres ponents més, que presenten la seua experiència i analitzen models de disseny i execució de polítiques públiques relacionades amb la implantació de la bicicleta i el seu desenvolupament urbà.