València celebra el Dia Europeu Sense Cotxes amb viatges en EMT gratuïts

València Noticies | Redacció.- Demà dijous el transport en els autobusos de l’EMT serà gratuït. “L’any passat un total de 361.523 persones van triar el transport públic, una xifra que s’espera es supere este any gràcies a les millores dutes a terme a la xarxa”, ha assenyalat Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible. Per donar resposta a aquesta demanda des de l’EMT reforçaran les línies i el servici diari.

plano-para-el-dia-sin-coches
image-422711

“Per segon any consecutiu celebrem el Dia Internacional en Ciutat Sense Cotxe obrint la plaça de l’Ajuntament a les persones, recuperant un espai emblemàtic de la nostra ciutat per al gaudi ciutadà amb activitats per a totes les edats, a més involucrant col·lectius artístics com els graffiters i djs en la promoció de la pacificació del trànsit, del transport col·lectiu i en general d’una ciutat més amable i més eficient”, ha dit Grezzi.

Així, demà, s’alliberarà la Plaça de l’Ajuntament al trànsit a excepció del transport públic i residents. No obstant això, els talls podrien ampliar-se depenent del grau de congestió que genere el trànsit que es produisca a l’entrada per Sant Agustí, i al carrer de la Pau a l’altura del Marquès de Dos Aigües, o fins i tot abans. Recomanem, per tant, estar atents als avisos del Centre de Gestió del Trànsit de l’Ajuntament de València.

Tres artistes plàstiques i un DJ posaran la nota de color al Dia Europeu Sense Cotxes. Este dia posa fi a l’intens programa d’activitats que ha realitzat la Regidoria de Mobilitat en els últims dies.

Nena Wapa Wapa, Carla Ly i Barbiturikills seran les encarregades d’intervenir de manera artística tres autobusos de l’EMT al llarg de tot el dia a la plaça de l’Ajuntament. A més, durant la vesprada el DJ Paco Valiente amenitzarà l’activitat mentre durant la jornada es realitzen activitats per a xiquets i xiquetes (jocs, taller de pintacaraes).

Carla Ly i Barbiturikills formen part del col·lectiu XLF i les tres han estat seleccionades de manera conjunta amb professors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Per la seua banda, Paco Valiente actua com Dj des de l’any 2006 i dirigeix ​​el programa “Els sons del planeta blau” des de gener de 2001, espai de ràdio especialitzat en les anomenades “músiques del món”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.