València celebra la fiesta del folklore con ‘dansaes populars’, música de ‘tabal i dolçaina’ y talleres temáticos

El Péndulo | Redacción.- El Área de Cultura de la Diputación de Valencia ha programado para este fin de semana, dentro de la Trobada de Folklore, numerosas actividades que incluyen “dansaes populars”, música de tabal i dolçaina y talleres temáticos.

El diputado de Cultura, Xavier Rius, ha hecho un llamamiento para que los valencianos y las valencianas disfruten de estos actos y «que vengan a bailar y pasárselo bien». Al mismo tiempo ha agradecido la implicación de todos los participantes, puesto que «sin la colaboración de los grupos que van a actuar no sería posible el desarrollo de este acontecimeinto».

Uno de los grupos participantes en la presente edición de la Trobada de Folklore.

Uno de los grupos participantes en la presente edición de la Trobada de Folklore.

El programa que se desarrollará este viernes, 28 de abril, se reparte entre Algirós, Benicalap, el C.C. La Beneficència y el Conservatorio de la Plaza de Sant Esteve, en València.

El sábado 29 Algirós, Benicalap, Patraix y La Beneficència tendrán actuaciones y talleres desde las 10:00 de la mañana hasta las 19:00 horas.

El domingo 30 Benicalap, Patraix y La Beneficència cerrarán la sesión del fin de semana.

28-abril

ALGIRÓS

18.00 h. Taller de literatura infantil «Una estona amb els meus iaios», a càrrec de Marta Pereira, a la biblioteca Vicent Casp i Verger.

BENICALAP

22.00 h, en el Multicentre Social Benicalap-Casa Caritat, concert de l’Orquestra de Pols i Plectre Nostra Senyora de Tejeda.

LA BENE

19.00 h, en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia se presenta el llibre “¿A què juguem? (Els nostres jocs i joguets tradicionals)”, de Francesc Gisbert, Premi Bernat Capó 2012.
19:30 h, en La Beneficència, Sala Alfóns el Magnànim, concert de cor interpretat pel Nou Cor EOI València, Resonare Fibris i la Coral Font de Sant Lluís.

També a les 19:30 h, en el Conservatori Professional de Música, a la plaça Sant Esteve l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l’Alcúdia de Crespins oferix un concert de pols i plectre.

 

29-abril

ALGIRÓS

11:30 h. Animació de Tabal i dolçaina a càrrec de Buf-Alí al mercat del Cabanyal. a les 17.00 h. Taller d’improvisació amb dolçaina -nivell avançat-, a càrrec de Pau Puig en la sala d’actes del Centre Municipal de Joventut d’Algirós.

BENICALAP

10:00 h.Taller de manipulació i construcció de canyes de dolçaina -nivell bàsic, intermedi i avançat-,a càrrec de Pau Puig.
11:30 h. Animació de tabal i dolçaina en el Mercat de Benicalap, a càrrec dels germans Llorca. 18:00 h. Jocs tradicionals al parc de Benicalap, a càrrec del Piló de Burjassot.

PATRAIX

11:30 h. Animació de tabal i dolçaina al Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina.
18.00 h, a la plaça de Patraix, toc tradicional de campanes a l’Església Sagrat Cor de Jesús (Plaça Patraix). Els campaners faràn l’explicació del toc. 19.00 h, a la mateixa Plaça de Patraix, el  grup la Carraspera farà una exhibició de dansa.

LA BENE

18.00 h, en el C.C. La Beneficència hi haurà un taller de dansà a càrrec del grup Alimara.

 

30-abril

BENICALAP

10:30 h. Cercavila pels carrers Marco Merenciano, General Llorens , Periodista Gil Sumbiela, Poeta Serrano Clavero, Agullent, l’Alber, Assutzena, Barx, Pintor Matarana, José Grollo, Plaça de l’Església, Juan de Encina, José Grollo, Toixa, Avinguda de Burjassot, Parc de Benicalap, i amfiteatre del Parc de Benicalap.
11:30 h, a aquest amfiteatre  faràn una exhibició de dansa els grups El Piló de Burjassot, Quiqueries i L’Aixovar. 13.00 h, a l’exterior de l’amfiteatre, junt al jardí d’inspiració hispanoàrab, se podrá participar a un taller de dansà i a la dansà popular.

PATRAIX

11:30 h, a la Plaça de Patraix, actuació del Grup de danses Realenc de Picanya i el Grup de danses Saragüell.
Taller de dansà a càrrec del grup de dances Sargantana, per a majors i menuts. I per a finalitzar el matí, dansà popular.

LA BENE

11:30 h. Teatre infantil en La Beneficència amb l’espectacle “La glüps band”, de Produccions Scura.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.