València comença la campanya d’esterilització de coloms

València Noticies | Redacció.- La ciutat de València, a través de la regidoria de Benestar Animal, començarà a aplicar un pinso esterilitzant específic per a coloms amb l’objectiu de mantindre i millorar el control que es realitza sobre la població d’estes aus a la ciutat. L’acció es durà a terme amb la col·laboració de Lokímica SA, empresa especialitzada en el control de la població de coloms a València.

Amb esta iniciativa, la Regidoria de Benestar Animal “pretén controlar les poblacions dels animals que compartixen ciutat amb nosaltres però sempre des del respecte, situant en diferents punts de la ciutat dispensadors de pinso esterilitzant”, ha assenyalat Glòria Tello en l’acte al qual ha assistit este matí a les 12:00 hores al mercat de Russafa.

La aplicación del pienso esterilizador va acompañada de un estudio previo de la población de palomas.
image-375876

L’ús d’este mètode de control, que es practica fa anys en països com França, Itàlia i el Regne Unit, presenta grans avantatges davant dels procediments únics de captures que es prestaven de manera tradicional.

Per això, Tello ha afegit que “estos procediments tradicionals van totalment en contra de la línia d’actuació que vol seguir la Regidoria de Benestar Animal”, i ha destacat que “nosaltres volem fomentar el bon tracte cap als animals i este pinso esterilitzant no suposa cap problema per a la seua salut”.

Entre els avantatges que presenta este nou sistema de control de la natalitat es troba que mentre que abans els coloms dominants eren capturats en un nombre molt baix, amb este procediment s’arriba perfectament a eixes aus dominants, i es constata que l’eficàcia de l’acció es veu incrementada en un alt percentatge pròxim al 60 %.

El pinso esterilitzant està format per un compost denominat nicarbazina, el qual comença a fer efecte als pocs dies de la ingesta per part dels coloms i el seu efecte esterilitzant cessa 15 dies després de no ingerir el producte.

Amb això s’obté l’avantatge que els coloms silvestres que solament estan de pas a la nostra ciutat només mantindran l’efecte esterilitzador mentre estiguen ací, i quan se’n vagen a zones fora del nucli urbà continuaran amb el seu cicle reproductor amb total normalitat, per la qual cosa el benefici mediambiental és molt superior.

L’ús de la nicarbazina també té efectes beneficiosos des d’un punt de vista de la salut pública, ja que millora l’estat físic dels coloms que ingerixen el producte en eliminar diversos bacteris perjudicials per a ells, així com per a les persones que puguen estar en contacte amb estos d’una manera perllongada en el temps.

L’aplicació del pinso esterilitzador va acompanyada d’un estudi previ de la població de coloms i altres espècies d’aus que puguen freqüentar la zona. La seua aplicació és totalment localitzada de forma puntual i realitzada per personal especialitzat i acreditat per a esta labor, de tal manera que cap altra espècie d’au es puga veure afectada pel consum accidental d’este pinso.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.