València comptarà amb una nova Unitat de Convivència i Seguretat amb 110 agents que treballaran a la nit

València Notícies | Redacció.- La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha anunciat hui la reorganització de la Policia Local de València per a “donar resposta a les noves realitats de la ciutat, des de la proximitat i la prevenció”. D’esta manera, ha anunciat la creació de la nova Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS), que dependrà directament de la Prefectura i comptarà amb 110 agents que treballaran a la nit.

“La nostra prioritat és donar resposta als problemes de convivència que genera el soroll, l’oci nocturn o el botellot, i reforçar els controls d’alcoholèmia i la seguretat”, ha explicat Menguzzato, que ha posat de manifest que l’actualització de l’estructura de la PLV està en línia amb el desenvolupament de la nova Ordenança de convivència.

Menguzzato anuncia la creación de una nueva unidad de distrito en Molí del Sol y de la División de Seguridad Vial.

Ha precisat la regidora que l’objectiu és “completar el procés de descentralització del cos reforçant la presència policial als barris”. Com a resultat d’este procés, es crea la huitena unitat de districte, amb seu al Molí del Sol (al Parc de Capçalera), la qual cosa “reduïx l’àmbit territorial de les unitats per a augmentar l’efectivitat de resposta”.

Dins del procés de descentralització, les funcions del cos de GOES dia seran assumides per les unitats de districte, mentre que les del GOES nit s’adapten a la nova realitat i seran assumides per l’UCOS. A més, el torn de nit es reforçarà amb 24 patrulles distribuïdes en les huit unitats de districte. Menguzzato ha destacat que amb esta actualització els agents que treballen a la nit s’incrementen de 154 a 206.

Així mateix, ha precisat que la Divisió de Trànsit es transformarà en la Divisió de Seguretat Viària, que integrarà la Unitat de Control de Trànsit, composta per motoristes, agents amb bicicleta i radars, i la unitat d’Atestats, Transport i Documentació.

Menguzzato ha avançat que la setmana que ve es firmarà l’orde perquè entre en vigor esta reestructuració, que s’aplicarà de manera gradual, respectant la conciliació i les vacances dels agents. “Per primera vegada, el canvi es durà a terme comptant amb la participació dels sindicats i amb total transparència, per a oferir l’oportunitat als i a les agents de triar destinació si així ho desitgen”, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.