València és candidata a ser la seu espanyola de la major trobada internacional al voltant dels còmics

El Péndulo | Redacción.- La ciutat de València opta a ser la seu espanyola de la Convenció Internacional de Còmics, coneguda com a Comic Con, que és la reunió més gran que es celebra al món al voltant del còmic, els videojocs, el cine i les series de televisió de gènere fantàstic.

Així ho ha manifestat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en reunir-se amb els responsables de Comic Con Spain, Pablo Villar i Chema Ruiz. En esta trobada, que s’ha celebrat a Alcaldia, també han participat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i altres professionals relacionats amb este projecte que, tot i que es localitza a Fira València, es tracta “d’un projecte de ciutat”.

El alcalde y la concejala de Cultura se han reunido hoy con responsables de Comic Con.

En paraules de l’alcalde, “este tipus de convencions s’han de plantejar com esdeveniments que van més enllà d’un espai i d’un any”. De fet, ha aclarit, “des de l’Ajuntament valorem molt positivament la proposta, i hem oferit als organitzadors que siga una celebració que es perllongue i cresca amb el temps”. Joan Ribó ha parlat de les possibilitats de la ciutat de València per a acollir una convenció d’estes característiques i de les oportunitats que, així mateix, comporta per als professionals locals dels sectors implicats.

La regidora Glòria Tello, que ha celebrat el fet que València s’haja plantejat com una opció per a la realització del Comic Con, ha explicat que este projecte entra dins de la política cultural de l’Ajuntament, que, moltes vegades, queda definida “pel fet que la cultura arribe a la ciutadania, als seus barris”. A més, ha afegit la regidora, “amb este esdeveniment es dinamitzarien les nostres indústries culturals que també estan prou necessitades”.

 En nom de Comic Con Spain, el seu director de continguts, Pablo Vilar, ha assegurat que València “té tots els elements per a acollir esta convenció del còmic per la capacitat que té per a portar la gent al carrer a disfrutar de l’experiència de Comic Con que és transformar la ciutat en un esdeveniment de Cultura Popular que arriba a tots els àmbits”.

El director comercial de Fira, Jorge Fombellida, que també ha estat present a la reunió, ha reiterat l’impacte que este esdeveniment tindria en la ciutat” i ha destacat que també es tracta d’una oportunitat per a posar la ciutat al mapa internacional de les grans convencions del món del còmic i de l’entreteniment”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.