València ja té la llista la Taula de Mobilitat Sostenible

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde de València, Joan Ribó, presidirà el dimarts la primera sessió de la Taula de Mobilitat Sostenible, òrgan de participació i debat ciutadà sobre la mobilitat sostenible i accessibilitat en la ciutat, que comptarà amb la participació de més de 40 entitats.

La reunió donarà començament a les 19:00 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament, amb la participació de més de 40 entitats socials, veïnals i empresarials. Este nou òrgan de participació, constituït per iniciativa de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, serà alhora informatiu i consultiu, i les seues principals funcions seran, per part de l’Ajuntament, comunicar a la societat els seus projectes; i per part de la societat civil, assessorar al Consistori quant a les seues polítiques de mobilitat. De la mateixa manera, des de la Mesa també es podran proposar actuacions concretes o generals, que hauran de ser considerades pel Govern Municipal.

El concejal de Movilidad Sostenible y Espacio Público de Valencia, Giuseppe Grezzi.1
image-267583

Entre les entitats convocades que ja han confirmat la seua participació hi ha nombroses associacions veïnals i de comerciants, representants dels diferents sectors del transport públic i col·lectiu, del sector del transport de mercaderies, logística i distribució, així com col·lectius d’usuaris de diferents maneres de transport, com la bici o els patins, a més d’organitzacions sindicals, d’ensenyament i els diferents organismes públics (des de la pròpia Administració Autonòmica a les Universitats) amb presència en la ciutat.

Entre els punts d’esta primera sessió estarà l’elecció de la persona que exercisca com a coordinadora de la Taula, responsabilitat per a la qual l’alcalde ha proposat a l’enginyer de Camins i urbanista Joan Olmos.

La Taula de la Mobilitat es constituirà d’ara endavant com a òrgan de participació i consulta de caràcter permanent que es pot anar adaptant a diferents situacions o circumstàncies, ampliant el seu abast. En eixe sentit, a més de la Mesa i vinculades a ella, es constituiran tant comissions tècniques per a abordar qüestions sectorials, com a comissions específiques per a altres temes o àrees concretes.

El debat inclourà de manera preferent, tots els aspectes relacionats amb la mobilitat interna i l’accessibilitat de la ciutat, perquè és l’àmbit de responsabilitat de l’Ajuntament. No obstant açò, també considerarà temes d’abast supramunicipal, donat l’àmbit metropolità de la mobilitat.

Referent a l’inici de la Taula de la Mobilitat Sostenible, el regidor responsable de l’àrea, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que per a ell “és un honor” haver fet possible “este procés, inèdit en la nostra ciutat, que evidencia la vocació participativa impulsada pel nou Equip de Govern de la ciutat, i ho fa amb l’objectiu a més de fer més transparent i inclusiu el camí cap a una mobilitat sostenible, l’accessibilitat universal i la recuperació social i ambiental de l’espai públic”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.