València rep la donació d’una escultura de l’artista elena negueroles per conscienciar sobre l’abandonament d’animals

Elena-Negueroles-callejerosEste dissabte s’instal·larà a la plaça dels Pinazos

Este dissabte la plaça dels Pinazos de València acollirà la instal·lació d’una escultura que l’artista Elena Negueroles ha donat a la ciutat per conscienciar sobre l’abandonament animal. La regidora de Benestar Animal a l’Ajuntament de València, Glòria Tello, presidirà l’acte juntament amb l’artista i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

A les 11.30 hores un quartet de música de corda ambientarà l’espai on s’instal·la l’escultura i mitja hora després es descobrirà l’escultura abans de les intervencions de Tello, Negueroles i Puig. Sota el títol ‘Callejeros’, el grup escultòric representa un gos i una gata, Tristán i Soledad, i està fosa en bronze amb una pàtina que li confereix una semblança de pedra natural. Al frontal de l’escultura hi ha una dedicatòria en nom de la ciutat de València i en un costat es pot llegir el poema ‘Callejeros’, també obra d’Elena Negueroles.

Tello ha mostrat la seua gratitud per esta escultura que “des d’un lloc de la ciutat per on transiten moltes persones cada dia farà una crida a la consciència de totes i tots en allò referent al patiment dels animals abandonats”. A més, ha destacat “el reconeixement que fa esta obra a la gent que dedica el seu temps i el seu esforç a cuidar d’eixos animals”.

Per la seua part, Negueroles, destacada activista pels drets dels animals, destaca la necessitat de “donar visibilitat a la crueltat de l’abandonament” i desitja que “l’escultura es convertisca en un punt de trobada de les persones que s’identifiquen amb esta causa i un lloc de referència per ser visitat”. A més, expressa la importància de comptar amb “autoritats que s’impliquen i tinguen la voluntat política necessària per revertir la situació”.

L’escultura, creada ex professo, queda baix la tutela de l’Ajuntament de València de forma definitiva.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.