València tindrà festejos alternatius al bou embolat

València Noticies | Redacció.- La ciutat de València, en tot el seu terme municipal, comptarà amb festejos alternatius a la pràctica del bou embolat i del bou en corda. Així ho han anunciat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, als alcaldes de les pedanies del nord.

L’alcalde de València ha recordat el compromís adquirit pel govern actual d’“avançar cap al benestar animal a la nostra ciutat. Ja hem fet realitat que cap circ de la ciutat utilitze animals salvatges o que en les roques del Corpus no es realitze la pràctica del tir i arrossegament. Ara fem un nou pas endavant i la ciutat de València serà una ciutat que respecta els animals, una ciutat sense la pràctica del bou embolat”.

El Ayuntamiento ha señalado que será “inflexible” en el cumplimiento de toda esta ordenanza reglamentaria.
image-384668

A més, s’ha apuntat que el reglament de la Generalitat Valenciana que regula els festejos taurins establix que és el consistori de cada localitat el que ha de fer una declaració favorable per a la celebració dels bous al carrer i, en paraules de Tello, “una regidoria com la de Benestar Animal no pot autoritzar o donar llicència a una pràctica que es caracteritza per sometre els bous a una greu situació d’estrés que pot arribar a interferir en el funcionament normal de l’organisme de l’animal.

Així mateix, l’Ajuntament s’ha compromés amb els diferents alcaldes dels pobles de València a proposar activitats d’oci i culturals per a oferir a les pedanies, activitats que permeten dinamitzar estes poblacions i que fomenten les relacions entre veïns i veïnes d’una manera lúdica i festiva. “Els pobles de València tenen una manera de ser pròpia i volem fomentar eixes característiques”, ha comentat Ribó.

Pel que fa a les vaquetes, des de l’Ajuntament s’ha recordat que els organitzadors han de complir una sèrie de normes que estan estipulades d’una manera molt clara, com tindre una ambulància disponible, un dispositiu de policia, torniquets i assegurances, entre altres, uns servicis que ha de costejar cada agrupació. A més, des de l’Ajuntament s’ha assenyalat que se serà “inflexible” en el compliment de tota esta ordenança.

El govern municipal en el seu conjunt presentarà divendres una moció a la Junta de Govern Local on s’aprovarà de manera oficial esta nova mesura, que avança en el benestar animal a la ciutat de València i que es mantindrà en estes condicions “per a tot el mandat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.