Vilar: “Els romanents generats pels ajuntaments continuen sent ostatges de la negociació dels PGE”

València Notícies | Redacció.- El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha reiterat la seua denúncia que els romanents generats pels Ajuntaments “continuen sent ostatges de la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat”. El regidor ha assistit a la reunió de la Comissió d’Hisendes i Finances de la FEMP.

En esta trobada s’han tractat dos aspectes de gran interés per al conjunt dels ajuntaments espanyols: en primer lloc la possibilitat de la reinversió immediata dels romanents nets de tresoreria en les necessitats que cada Ajuntament vullga prioritzar. I en segon lloc, la problemàtica sorgida entorn de l’Impost de l’Increment de Transmissió de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Vilar ha coincidit amb el president de la FEMP, Abel Caballero, en la necessitat de tindre la possibilitat certa de què els Ajuntaments poden dedicar als ciutadans “l’estalvi i el superàvit que vam tindre l’any passat”. Segons el regidor d’Hisenda, si bé alguns grups parlamentaris han tramitat com a esmena allò que s’ha plantejat per la FEMP, el Grup Popular, al contrari, ha presentat una esmena a la disposició addicional 92, “la qual cosa suposa continuar considerant als ajuntaments menors d’edat, a l’exigir un destí concret de l’aplicació pressupostària dels citats romanents sense que el Ple Municipal tinga autonomia d’aplicar-ho als gastos que determine”.

El concejal ha asistido a la reunión de la Comisión de Haciendas y Finanzas de la FEMP.

Vilar ha manifestat la seua “decepció”, ja que “no sols El Govern no està disposat a liberalitzar amb caràcter immediat i urgent, per mitjà d’una mesura legislativa que podrien haver-se realitzat des del mes de febrer, sinó que a més manté la cotilla, d’aplicació de gastos inclús aquells ajuntaments que acomplim àmpliament la Llei de Sostenibilitat pressupostària i sostenibilitat financera i paguem el deute viu d’acord amb la nostra programació”.

Un altre tema que ha suscitat enorme preocupació dins dels membres de la Comissió de la FEMP és la minva d’ingressos que suposarà la nova formulació a què es veurà abocada l’Impost de Plusvàlua, després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre territori foral de Guipúscoa.

Segons Vilar, hi ha una petició unànime perquè s’aborde amb profunditat quines seran les conseqüències de futur d’esta sentència; “i des dels ajuntaments ens hem de plantejar si l’actual impost és mort, per a saber per part de l’Estat quines alternatives puguen plantejar-se per a evitar els dèficits que es produiran per falta d’ingressos en este concepte”.

El regidor ha plantejat que, independentment del futur, els ajuntaments hauran de sol·licitar que l’Estat abone la totalitat de les possibles devolucions, atés que, ha afirmat, “apel·larem a la responsabilitat del legislador ja que els Ajuntaments hem estat liquidant este impost d’acord amb el que legisla i amb rigor juridicoeconòmic d’acord amb el nostre marc actual de finançament local”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.