Ximo Puig afirma estar en estat de xoc per la victòria de Trump: “Tenia un mal pressentiment i s’ha constatat”

6a00d8341bfb1653ef019102ac56dc970c
image-433404
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que està en estat de “xoc” després de la victòria en les eleccions d’Estats Units del magnat Donald Trump, i ha mostrat el seu desig que aquest “recapacite” i “n o faci res del que ha dit que anava a fer“.

Puig, que s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació preguntat per la victòria de Trump, ha explicat que a les “4:45 hores tenia por de mirar el mòbil perquè tenia un mal pressentiment i desgraciadament aquest mal pressentiment finalment s’ha constatat”.

Puig, després de matisar que cal defensar “sempre” les llibertats, ha afirmat que la victòria de Trump “no ha estat un bona notícia“. “Per a res”, ha afegit.

El president ha explicat que democràticament els ciutadans nord-americans han decidit, però ha puntualitzat que “per descomptat” ell no està d’acord amb aquesta decisió. “És un mal dia sobretot per les declaracions d’odi, masclistes, i tot el que ha acompanyat a Trump en aquest recorregut” de la campanya electoral.

“L’única esperança” que té, ha asseverat, és que una vegada que Trump sigui president electe, “vagi canviant i vagi sabent diluir la seva responsabilitat d’una manera adequada, perquè té una responsabilitat molt gran i un responsable polític ha de governar per a tots. El que no pot és provocar una situació difícil per al conjunt de la humanitat”, ha incidit.

Puig ha afirmat que existeixen també raons de caràcter econòmic “molt preocupants” per als valencians després de la victòria de Trump: “La Comunitat és una comunitat exportadora que necessita que hi hagi unes regles de comerç determinades, i en aquest aspecte crec que s’obren moltes incerteses”.

El president espera que aquestes incerteses es resolguin i que “el que ha estat la febre electoral, baixi i s’actuï en conseqüència, i no continuï amb aquesta escalada molt negativa”, li ha reclamat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.