Ximo Puig aposta per mantenir i augmentar la “complicitat entre institucions i sector turístic”

València Notícies | Redacció.- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per mantenir i augmentar la “complicitat entre institucions i sector turístic” per a establir una cogestió i codecisió entre sector públic i privat que consolide a la ciutat de València i al conjunt de la Comunitat Valenciana com a destinació de qualitat.

El president ha assistit a la presentació del Pla Estratègic de Turisme València 2020, elaborat per la Fundació Turisme València, on ha remarcat que cal “aprofitar el bon moment del sector” per a fer reformes i anticipar-se al futur. “La intenció del pla estratègic és, precisament, orientar el futur”, ha explicat Puig, qui ha destacat l’aliança de l’Agència Valenciana del Turisme i el conjunt de la Generalitat amb el sector. Ximo Puig.

El cap del Consell ha reivindicat la potència turística de València, que s’ha convertit en les últimes dècades en “una de les grans destinacions turístiques d’Europa”, com apunten les dades d’1,9 milions de visitants i 4,4 milions de pernoctacions durant 2016, l’ampliació de la demanda del turisme estranger fins a un 16% o l’augment de la rendibilitat del turisme en un 10%. A més, segons Puig, “gràcies a la potència adquirida pel sector”, la Comunitat ha sigut visitada en 2016 per 25 milions de persones. “Sis de cada mil turistes en el món ja vénen a la Comunitat Valenciana”, ha postil·lat.

El president ha recordat les previsions que apunten a l’arribada de 1.800 milions de turistes en 2030 (enfront dels 1.200 actuals), i ha assegurat que, si es desenvolupa el pla estratègic, “s’harmonitzarà el creixement” cercant la “convivència entre turistes i ciutadania”.

D’altra banda, Puig ha suggerit que s’ha d’aprendre dels “errors i encerts” comesos per altres destinacions turístiques. “Hi ha hagut ciutats d’èxit en la qüestió turística perquè han treballat sempre junts i unes altres, amb molts recursos, han resultat un fracàs perquè no ha sigut així”, ha alertat.

Per això, el President ha emplaçat a “seguir pensant i treballant amb el sector”, així com a mantenir obertes les “finestres de diàleg” a la ciutadania, ja que l’impacte turístic es produeix “en tota la ciutat”. “No pot ser d’una altra manera, perquè el turisme té com a fi i suport el mateix territori”, ha postil·lat.

El cap del Consell ha posat com a exemple de la col·laboració entre institucions i el conjunt del sector la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, l’objectiu de la qual és la cerca de l’augment de la col·laboració i complicitat, al mateix temps que ha aplaudit l’estratègia comuna aplicada a la gestió cultural en museus com l’IVAM i la Ciutat de les Arts i les Ciències, o en projectes com les Falles, la Ruta de la Seda o la protecció de l’Horta per al seu ús com a espai per a rutes turístiques.

També ha destacat “les aportacions de sector privat” a través del patrocini i el mecenatge d’espais com el Veles e Vents i Bombas Gens o la rehabilitació d’edificis com el Museu de la Seda o l’Església de Sant Nicolau. A més, ha destacat l’acord per al reflotament de Fira València, com a impuls per a seguir sent un puntal en el turisme de negocis, o la renovació del Gran Premi de Moto GP de la Comunitat Valenciana per a altres cinc anys.

El president ha instat a “actuar dinàmicament i a estar atents als moviments que es produeixen” per a mantenir la consolidació turística i sense deixar de recordar que els visitants “han de trobar una ciutat acollidora i oberta”. En aquest sentit, Puig ha expressat que el turisme “no és solament un sector econòmic”, sinó que, a més, és “una de les cares més humanes de la mundialització”, que ajuda a “superar les barreres del desconeixement i el prejudici”. “Com més turisme, més pau, cultura, tolerància i estima de la diversitat”, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.