Ximo Puig i Jorge Rodríguez brinden amb els bodeguers per a reivindicar el cava de Requena

Brindis cava valenciano en Requena foto_Abulaila2
image-272942
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assistit aquest matí amb el president de la Generalitat, XImo Puig, i l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, al primer brindis del cava valencià, organitzat per l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena i per l’Ajuntament de Requena en l’església de Sant Nicolau de Requena.

També han assistit a l’acte el president de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, José Hidalgo, la diputada provincial de Benestar Social i de l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, Mercedes Berenguer, el diputat Javier Berasaluce i alcaldes i regidors de la zona.

En la seua intervenció, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez ha reivindicat «la nostra capacitat de treballar junts i amb encert per un objectiu comú: en aquest cas, la producció de cava valencià, la denominació d’origen del qual mostra la gran qualitat de l’espumós produït en aquestes terres i la professionalitat d’aquest sector».

Tal com ha indicat el president, Jorge Rodríguez, aquesta professionalitat deriva, «en gran part, de l’esforç que des del 1960 fa l’Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València en la formació dels millors enòlegs d’Espanya, entre els quals destaquen molts dels professionals que hui integren l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena».

Sobre aquesta associació novella, el president de la Diputació ha ressaltat que «en poc més de dos anys s’ha posicionat en el mercat, ha aconseguit promoure i difondre el nostre cava més característic i ha arribat a una producció de 6 milions de botelles només el 2015».

«Estem obligats a estar al costat de qui genereu riquesa i contribuïu perquè la nostra comunitat autònoma i la nostra província adquirisquen prestigi internacional» —ha assenyalat Jorge Rodríguez.

El president provincial ha traslladat als cellerers que «des de la nova Diputació de València recolzarem més que mai aquest sector, que és la base econòmica de moltes famílies que mereixen, d’una vegada per sempre, que les administracions estiguen al seu costat i dediquen tots els seus recursos a ajudar els nostres emprenedors de manera decidida».

En aquest sentit, el president Jorge Rodríguez ha recordat que la setmana passada, mitjançant la marca turística València, Terra i Mar, «patrocinàrem en el Mercat de Colom de València, amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Fira del Cava Valencià, i sempre que ens demanen suport, ací estarem».

Per la seua banda, l’alcalde, Mario Sánchez, ha manifestat que «Requena és origen, és l’únic territori que produeix cava valencià amb denominació d’origen des de vuit grans cellers, que amb vocació i esforç han fet de la nostra terra la capital del cava valencià, i en aquesta gran tasca el suport institucional també ha sigut i és decisiu».

José Hidalgo, president de l’associació, ha mostrat l’agraïment al suport institucional, que, «al costat del bon fer dels bodeguers, enòlegs i comercials i amb l’ajuda del clima, el sòl i aquesta terra, fan possible l’elaboració d’un espumós que no té res a envejar a cap cava del món».

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.