Zulima Pérez: ‘La Conselleria de Transparència existeix no sols per una convicció personal del Consell, sinó per l’etapa prèvia de corrupció

La secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, ha assegurat que esta Conselleria, “existeix per una convicció personal del Govern del Botànic amb la transparència” i, també, “per l’existència d’una etapa anterior, governada pel Partit Popular, la qual estava plena de casos de corrupció. Una etapa d´opacitat absoluta i d´utilització de les institucions públiques per al propi benefici”.

En este sentit, la secretària autonòmica d’esta conselleria ha volgut remarcar que, “des del Partit Popular a Les Corts, es segueix la tàctica de plantejar sol·licituds de documentació de contingut molt ampli, per a veure si aconsegueixen que deixem de contestar, malgrat això sempre ho fem. Creuen que així poden justificar que durant anys els governs del Partit Popular denegaren la informació de manera sistemàtica”.

També ha remarcat que la majoria de sol·licituds de documentació que es realitzen “no estan justificades en la tasca de fiscalització i control parlamentari i, el que pretenen, és paralitzar l´Administració. Tot i així, se´ls està facilitant la informació de manera diligent”.

La secretària autonòmica ha afirmat que “paradoxalment, un grandíssim nombre de coses que demanen són expedients de quan governava el Partit Popular, és a dir, quan José Císcar estava com a conseller al Govern valencià” i ha afegit que “moltíssima d´aquesta documentació no va ser convenientment arxivada i és molt difícil de trobar”. Amb açò, Zulima Pérez ha remarcat que “o volen recordar la seua nefasta gestió o el que pretenen és demanar per demanar, així i tot este Govern no te cap problema en que es consulten tots els expedients que vulguin, ja que som una govern plenament transparent”.

Cal recordar que, en la passada legislatura, el Tribunal Superior de Justicia va dictar més de 30 sentències condemnatòries contra el govern del Partit Popular i, ara, “contra l´actual Consell no n’existeix cap”, ha conclòs.

A més, en aquest primer any de legislatura, s´han incrementat el número de sol·licituds d’ informació, en més de 2.600 (5.084 al primer any de la legislatura anterior front a 7.739 en la legislatura actual), unes sol·licituds que es tramiten i es donen resposta a totes. Amb açò, l´Administració valenciana és més transparent que mai, qualsevol ciutadà pot buscar informació a la web de transparència (Gva Oberta) o sol·licitar-la, si no està allí recollida. El Consell mostra tota la seua activitat per a que, no sols els diputats, sinó qualsevol ciutadà puga fiscalitzar la nostra actuació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.