9 de desembre, Dia Internacional Contra la Corrupció

Group photo during United Nations Staff Day. 28 ocotber 2016. UN Photo / Jean-Marc FerrЋ

Group photo during United Nations Staff Day. 28 ocotber 2016. UN Photo / Jean-Marc FerrЋ

El 31 d’octubre del 2003, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció, que va entrar en vigor al desembre del 2005, i va demanar al Secretari General que designés a l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) com la secretaria per a la Conferència dels Estats Partícips de la Convenció.

Per crear consciència contra aquesta xacra i difondre el valuós paper de la Convenció a l’hora de lluitar contra ella i prevenir-la, l’Assemblea també va designar el 9 de desembre com a Dia Internacional contra la Corrupció.

La corrupció danya els fonaments de l’estat de dret i de la democràcia, i davant la seua multiplicació en l’administració, la política, les finances i el món empresarial, la ciutadania ha pres consciència de la magnitud i gravetat del fenomen i la seua relació amb les retallades socials i la pèrdua de drets i de confiança en el sistema.

Bona prova d’açò, en els últims anys s’han creat diverses entitats socials que treballem específicament aquest problema i expressem la voluntat ciutadana de participar activament en la solució del mateix des de la diversitat dels nostres diferenciats perfils.

No obstant aixó, la resposta ciutadana enfront dels comportaments corruptes segueix sent feble i fragmentada com a conseqüència d’un conjunt de factors socioculturals i polítics, i trobem a faltar espais, mitjans i recursos amb els quals generar opinió crítica i capacitat d’acció  conjunta. Aquesta feblesa del teixit social limita l’efectivitat de les mesures institucionals de prevenció, fiscalització i control de l’activitat de l’administració i de promoció de la integritat, la transparència i el bon govern, i tendeixen a convertir-se en un factor negatiu per a la seua sostenibilitat a mitjà i llarg termini.

Per açò, l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, com a associació d’associacions ens sumem a la celebració d’aquest dia internacional, fent una crida al conjunt de la ciutadania valenciana, perquè entre totes posem en peus un moviment valent, decidit i propositiu enfront de la corrupció, per l’exercici dels nostres drets i per a l’exigència del compliment de les seues obligacions als poders públics.

Fem nostre el lema d ela ONU en el Dia Internacional contra la Corrupció:

 Units contra la corrupció

Tothom té el poder de posar-se en peus i lluitar contra la corrupció.

Hem de treballar junts. UNITS.

La lluita contra la corrupció és vital per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.