La Policia Local preservarà el seu material audiovisual històric gràcies a l’acord amb l’institut Valencià de cultura

Anaïs Menguzzato: «Este acord preserva la història de la Policia Local i posa en valor el seu treball»

Entrega diplomas curso Policía Ayuntamiento Benidorm_B15

La preservació de la memòria visual i fílmica de la Policia Local de València queda garantida, gràcies a l’acord signat este matí entre la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. Es tracta, en paraules de la delegada, d’un acord «que preserva la història de la Policia Local i posa en valor el treball efectuat durant tots estos anys».

 

«Estem davant d’una memòria audiovisual inèdita», ha destacat la regidora, que consta de 15 pel·lícules datades entre els anys 1967 i 1970, i rodades en format de 8-Mil·límetres i Super-8. En elles queden plasmats nombrosos actes festius amb presència de la Policia Local, com ara enregistraments de convocatòries falleres, preses de possessió de Corporacions Locals, o festejos de la festa de Corpus Christi. Així mateix s’arrepleguen altres esdeveniments, com una desfilada de la Guàrdia Civil en la qual prenien part els agents municipals, o diferents escenes de trànsit en la ciutat de València a la fi dels anys seixanta.

 

A més de les autoritats policials de l’època, en les pel·lícules apareixen també els alcaldes Adolfo Rincón d’Arellano i Vicente López Rosat, en actes celebrats en l’Ajuntament.

 

El director de l’IVC, Abel Guarinos, ha explicat que l’objectiu de l’acord de col·laboració és «preservar tots els documents audiovisuals». Es preveu recuperar les imatges i realitzar còpia digital d’elles, així com donar-les ús de caràcter cultural, formatiu o divulgatiu».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.