‘Àgora amb la Dipu’ segueix formant als joves en diversitat davant el repunt de discriminació sexual

La diputada Isabel García hace entrega de los diplomas a los participantes en el acto de clausura de la IV edición de 'Ágora con la Dipu'_01_0La Diputació de València ha clausurat la IV edició del programa ‘Àgora amb la Dipu’ amb un taller sobre educació sexual, una formació impartida pel col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuales Lambda. L’acte, celebrat en el centre cultural La Petxina, ha comptat amb la presència de la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, qui ha lliurat els diplomes als 22 joves que han participat en aquesta convocatòria.

 

“Sempre s’ha confiat que la gent jove es forma pel seu compte o a través d’internet”, s’ha lamentat Fran Fernández, responsable de programes d’educació de Lambda. “Hi ha un repunt en la discriminació i és necessari formar en temes tan importants com gènere, salut i diversitat sexual, i al mateix temps els joves seran agents multiplicadors d’aquestos coneixements”, ha afegit.

 

El programa ‘Àgora amb la Dipu’ té com a objectiu formar i conscienciar als membres d’associacions i entitats juvenils de les comarques valencianes en matèria de violència de gènere, diversitat i salut sexual. Els participants assisteixen durant un mes a classes teòriques, tallers i activitats pràctiques per a incrementar el seu coneixement i habilitats socials en matèria d’igualtat.

 

“Posar en contacte a joves de tots els punts de la província que viuen realitats tan diverses és molt enriquidor”, ha destacat Fernández. Concretament, el taller impartit pel portaveu de Lambda aborda conceptes bàsics com la diferència entre sexe biològic i gènere assignat en nàixer, entendre la transsexualitat o orientacions sexuals menys conegudes com la pansexualitat, entre uns altres.

 

A través de dinàmiques, jocs i vídeos, els alumnes també analitzen la ‘LGTBfobia’ i com canviar els seus patrons de comportament des de la joventut, públic al que es dirigeix ‘Àgora amb la Dipu’. “Intentem llevar el drama i tractar de forma desenfadada què és la diversitat sexual”, ha explicat el professor del taller.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.