Agricultura actualitza els criteris de les ajudes a regants per a impulsar l’eficiència energètica en els sistemes de reg

riego por goteo

riego por goteo

La Consellería de Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha aprobat les noves bases reguladores per a la concessió d’ajudes a les comunitats de regants i altres entitats de reg, en relació amb el foment de la utilització racional de l’aigua. Aquesta actualització de les bases te como a objectiu adaptar-les als canvis experimentats pel regadiu valencià en l’última dècada, època en la qual es van aprovar les últimes bases.

Les ajudes permeten subvencionar en un 50% les inversions per a la racionalització de l’aigua de reg de les comunitats de regants i altres entitats de reg. Els canvis en les bases busquen impulsar l’optimització en l’ús i gestió dels recursos hídrics disponibles per al reg i millora de l’eficiència energètica en els regs a pressió.

Els efectes que es pretenen amb la seua aplicació són l’increment de la superfície de reg localitzat i de la capacitat d’embassament, reutilització per a reg de les aigües depurades, disminució del cost energètic, augment de l’eficiència en la utilització de l’aigua i millora de la rendibilitat de les explotacions agràries.

Per a aconseguir-ho es canvien els criteris de baremació dels projectes, i es dóna més valor a aquells que aporten solucions tècniques, la implantació de les quals en el regadiu valencià es considera preferent. A més, com a conseqüència del constant augment del preu de l’energia elèctrica, s’ha introduït un nou criteri que valora l’estalvi i l’eficiència energètica en els sistemes de regadiu.

D’altra banda, en els últims anys han aparegut nous cultius, així com nous sistemes de producció, com l’agricultura ecològica, amb requeriments diferents que aquesta nova ordre de bases té en consideració i que permetrà fomentar la implantació de nous cultius.

En el present exercici, i a través d’aquestes ajudes, s’han aprovat les obres de modernització de regadius proposades per 30 comunitats de regants i altres entitats de reg amb un total d’inversió d’11 milions d’euros, corresponents a una subvenció màxima de 5,5 milions d’euros.

El document es pot consultar idescarregar ací.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.