Aitana Mas: «La transparència és el fonament per a l’accés a la informació pública i un compromís amb la llibertat d’expressió»

TRANS_FOTO_AITANA_MAS_FREEDOM_FESTIVAL

 

“La transparència és el fonament per a l’accés a la informació pública i un compromís amb la llibertat d’expressió”. Així ho ha assenyalat la directora general de Transparència i Participació Aitana Mas durant la presentació de la tercera edició de l’Internet Freedom Festival que es celebrarà a València entre el 6 i el 10 de març en l’edifici de Les Naus.

La directora general ha explicat que la transparència serà una peça clau l’edició d’enguany que reunirà a més de 1.200 persones de més d’un centenar de nacionalitats que són activistes, programadors de software, experts informàtics i professionals dels mitjans de comunicació. Segons Aitana Mas, “des del Consell i, en concret, des de la Conselleria de Transparència, estem convençuts que és una oportunitat molt bona per a col·laborar en matèria de bones pràctiques, de drets humans, de llibertat d’expressió, de transparència i de participació”.

La directora general ha destacat que la transparència estarà present mitjançant activitats i espais de debat al voltant de l’Open Data així com donar a conèixer els futurs projectes en els quals està treballant el Consell com ara la “bústia responsable” on, com ha apuntat Aitana Mas, “es recolliran les denúncies ciutadanes, anònimes o no, sobre males pràctiques en l’administració”.

La participació de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació en l’Internet Freedom Festival forma part del conveni signat amb la Unió de Periodistes Valencians.

En la presentació de hui també ha participat la fundadora de l’Internet Freedom Festival, Sandra Ordóñez; el director de Les Naus, Rafael Monterde; el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Jordi Peris; el diputat de Transparència de la Diputació de València, Roberto Jaramillo; i la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.