Ajuntament i Generalitat elaboraran un mapa conjunt de recursos per a optimitzar l’ús d’immobles

reunió amb Hisenda 1
image-412895

Les dues administracions es marquen com a objectius “garantir la màxima eficàcia en els serveis públics que es presten i l’estalvi en lloguers”

L’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic elaboraran un mapa conjunt amb els recursos públics d’ambdues administracions per a optimitzar l’ús d’immobles ara buits o infrautilitzats. El regidor de Gestió Municipal i segon tinent d’Alcaldia, Antonio Lorenzo, i la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez, han mantingut una reunió a la qual també han assistit la sotsdirectora general de Patrimoni, María José Hinarejos, i el coordinador l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch.

Aquest mapa de recursos conjunt permetrà tenir un llistat actualitzat dels immobles propietat d’ambdues institucions en la ciutat de Castelló, analitzar la seua situació i estudiar el seu potencial ús per a garantir la màxima eficàcia i eficiència en la prestació de serveis públics. Aquesta reunió, celebrada en l’Ajuntament de Castelló, respon al compromís aconseguit per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, d’abordar la situació de, entre d’altres, l’edifici de la Generalitat situat en la plaça Borrull, tancat des del trasllat dels jutjats a la Ciutat de la Justícia en 2006 i la decisió crear una comissió mixta per a estudiar la possible cessió de l’immoble.

El pròxim mes de setembre es reunirà la comissió de treball integrada, per part de l’Ajuntament de Castelló, pel regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo; el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó; i el coordinador de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, mentre que per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, assistiran la sotsdirectora general de Patrimoni, Rosa Hinarejos; la cap del Servei de Patrimoni Immobiliari, María Ángeles Baladrón, i la cap del Servei de Gestió Immobiliària, Amparo Marco Galiana.

Està previst que en aquesta reunió de la comissió de treball ja es dispose del mapa de recursos conjunt “amb l’objectiu d’analitzar els immobles disponibles, posar en comú les necessitats d’ambdues institucions per a millorar l’atenció ciutadana i estudiar la compatibilitat d’usos”.

El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, i la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez, han destacat que “tant l’Ajuntament com la Generalitat Valenciana compartim els objectius d’optimitzar l’ús de recursos propis per a oferir una millor atenció ciutadana i, al mateix temps, reduir les despeses de lloguer generats per la dispersió de dependències municipals i autonòmiques.

A més, la directora general Empar Martínez ha assegurat que aquests recursos públics “són d’i per als ciutadans de Castelló”, i ha afirmat que “l’obligació del Consell és administrar-los de la millor manera possible”. “Per tant, més enllà de les competències municipals o autonòmiques, ens comprometem a fer possible i millorar l’ús de tot el patrimoni públic”.

Aquesta trobada ha servit per a reiterar la “bona sintonia” que mantenen les dues institucions i la voluntat de treballar de manera conjunta per a posar en valor el patrimoni públic, prestar un millor servei d’atenció ciutadana i cercar la màxima eficiència en la gestió dels recursos públics.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.