Alcaraz: ‘L’Ajuntament de València està donant un gran exemple en ser el primer consistori que s’adhereix al Codi de Bon Govern de la Generalitat’

TRANS_FIRMA_CODI_2

El conseller Manuel Alcaraz ha destacat que l’Ajuntament de València, “està donant un gran exemple i es convertirà en un altaveu per a tota la societat civil” perquè «s’està apostant perquè la transparència vaja més enllà de les institucions polítiques”. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha participat a l’acte d’adhesió voluntària al codi de Bon Govern de l’Ajuntament de València.

Aquest és el primer consistori de la Comunitat Valenciana que s’adhereix al Codi de Bon Govern posat en marxa per la Conselleria de Transparència, responsabilitat Social, Participació i Cooperació. Amb esta signatura, tots els seus regidors i regidores es comprometen a complir una sèrie de normes de conducta que promouen els valors democràtics i socials, la integritat i exemplaritat, la sobrietat i l’impuls del govern obert i la bona administració. A més, accepten sotmetre’s a mesures de responsabilitat política.

El conseller Manuel Alcaraz ha volgut destacar que, el Codi de Bon Govern, “és un reglament molt important, que ens situa en un lloc rellevant a l’estat espanyol. Un tipus de document nou que està naixent, fruit de necessitats i que està en la frontera entre l’ètica i el dret”. A més ha explicat que este decret “té una exigència alta amb l’objectiu de lluitar contra la desafecció política”.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que per a l’Ajuntament el Codi de Bon Govern “és una eina de regeneració democràtica, amb la qual ens comprometem a fer de la transparència i de l’ètica pública una guia de les nostres accions”. A més ha destacat que ” hem de donar exemple de decència, d’ètica i d’estètica política”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.