Alumnat del Jaume I llig en sis idiomes diferents els Drets de la Infància

L’alcaldessa, Amparo Marco, subratlla que les administracions “han de posar a la disposició de xiquets i xiquetes els millors mitjans perquè es complisquen els vostres drets”

Un centenar d’alumnes de cinquè i sisè de Primària del col·legi públic Jaume I de Castelló han participat avui en l’acte institucional que tanca les activitats entorn de la celebració del Dia Mundial dels Drets de la Infància, que es commemora cada any el 20 de novembre. Deu d’ells han llegit en sis idiomes diferents -valencià, castellà, anglès, àrab, romanès i lituà- els drets de la infància aprovats en 1959 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Derechos infancia 5
image-270923

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, han presidit aquesta desena lectura dels Drets de la Infància a càrrec del col·legi Jaume I que, a través del director del col·legi, ha agraït “l’acolliment de l’Ajuntament” i s’ha mostrat satisfet per que la web municipal reconega que “l’Ajuntament treballarà per a aconseguir el benestar de les persones, però especialment pel de les més vulnerables”.

A continuació, els deu alumnes del Jaume I han llegit els deu articles en sis llengües diferents i, per a tancar l’acte, ha intervingut l’alcaldessa, que visiblement emocionada ha preferit improvisar el seu discurs. Marco ha demanat a l’alumnat que resumiren en una paraula què significaven per a ells els drets que acabaven de llegir. Respecte, amistat, igualtat, tolerància, educació o compartir són algunes de les paraules que han utilitzat xiquets i xiquetes.

L’alcaldessa els ha dit que, per a ella, els drets que acabaven de llegir es resumien en la paraula felicitat. “Quan teniu amics i podeu jugar sou feliços, veritat? Quan se us respecta encara que sigueu diferents sou feliços; quan apreneu sou feliços. Les administracions públiques tenim l’obligació de posar a la vostra disposició els millors mitjans perquè gaudiu de la vida perquè teniu dret a ser el que vulgueu”.
Finalment, Marco els ha mostrat la vara de comandament que “és el símbol del poder del poble representat en les institucions” i els ha insistit que el saló de plens “és la casa de tots els ciutadans i ciutadanes, també la vostra”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.